ΚΟΣΜΟΣ

Ισραηλινός πρωθυπουργός

Νετανιάχου: Η Χαμάς ήθελε νεκρούς τους διαδηλωτές στη Γάζα

Πριν από δύο εβδομάδες, η παγκόσμια κοινότητα έγινε μάρτυρας των πιο σοβαρών επεισοδίων τα τελευταία χρόνια στη Λωρίδα της Γάζας. Πάνω από 60 Παλαιστίνιοι έπεσαν νεκροί από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ, στην Ιερουσαλήμ.

Σήμερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, χαρακτήρισε από το Λονδίνο «μέλη της Χαμάς» τους διαδηλωτές στη Γάζα και πρόσθεσε ότι «η Χαμάς τους ήθελε νεκρούς», καθώς τους έστειλε στην περιοχή. Μία δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις και ψιθύρους στο κοινό, καθώς είναι γνωστό ότι οι σφαίρες δεν... πέφτουν μόνες τους πάνω στους ανθρώπους, αλλά κάποιος πρέπει να πατήσει τη σκανδάλη και να στοχεύσει.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε επίσης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του, ότι οι διαδηλωτές στη Λωρίδα της Γάζας, δεν ήταν απλοί άνθρωποι που διαμαρτύρονταν, αλλά μέλη της Χαμάς, της οργάνωσης που έχει χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» το Ισραήλ και ως εκ τούτου, ήταν «τρομοκράτες». Δήλωσε μάλιστα, ότι η Χαμάς τους έστειλε εκεί γιατί «ήθελε να πεθάνουν».

«Δοκιμάσαμε κανόνια νερού, δοκιμάσαμε δακρυγόνα, αλλά τίποτε από αυτά δεν απέδωσε», πρόσθεσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, τονίζοντας ωστόσο ότι «το μόνο που δεν επιθυμούμε, είναι η βία», καθώς «δοκιμάσαμε άλλους τρόπους, αλλά δεν δούλεψε. Η Χαμάς τους ήθελε νεκρούς».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.