ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Πιπεριές γεμιστές με σαρδέλες, ελιές και μπεσαμέλ

Piperies

Ένα υπέροχο πιάτο για να απολαύσετε τις σαρδελίτσες σας. Η σαρδέλα είναι ένα ψάρι ιδιαίτερα θρεπτικό, πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D και B12 και πρωτεΐνες και έχει πολύ χαμηλά ποσοστά επιμόλυνσης από υδράργυρο.

Υλικά

Για τις πιπεριές:

  • 4 κόκκινες πιπεριές, κομμένες κάθετα στη μέση
  • 4 κίτρινες πιπεριές, κομμένες κάθετα στη μέση
  • 16 σαρδέλες
  • 2/3 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1/2 φλ. νερό + 1/2 φλ. νερό
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. ντομάτα, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 8 ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες

Για την μπεσαμέλ:

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά, χτυπημένα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Εκτέλεση

Για τις πιπεριές:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ο C.

Πλένουμε, κόβουμε τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Πλένουμε, καθαρίζουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε τα κεφάλια και τις ουρές.

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φρυγανιά, προσθέτουμε ½ φλ. νερό και ανακατεύουμε.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φρυγανιά, τις ελιές και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Για την μπεσαμέλ:

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε σταδιακά την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς το μείγμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα χτυπημένα αβγά, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα του τηγανιού και από πάνω τοποθετούμε από μία σαρδέλα.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και προσθέτουμε στο ταψί ½ φλ. νερό .

Σκεπάζουμε τις πιπεριές με την μπεσαμέλ και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά. Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζουμε το ταψί για να ροδίσει η μπεσαμέλ.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.