ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργείο Εξωτερικών

Ρωσία: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν τον πόλεμο στο Διάστημα

Εξαιρετικά ανήσυχοι εμφανίζονται οι Ρώσοι μετά την απόφαση των ΗΠΑ να δημιουργήσουν διαστημικές ένοπλες δυνάμεις.

«Η Ρωσία μελετάει τις πιθανές συνέπειες που μπορούν αν υπάρξουν στην περίπτωση που η Ουάσιγκτον αναπτύξει οπλικά συστήματα στο Διάστημα», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

"Προσέξαμε, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέθεσε στο επικεφαλής του μεικτού γενικού επιτελείου, να συγκροτήσει τις στρατιωτικο-διαστημικές δυνάμεις ως ξεχωριστό σώμα των ενόπλων δυνάμεων" δήλωσε η Ζαχάροβα, υπογραμμίζοντας ότι "το πιο ανησυχητικό την είδηση αυτή, είναι ότι ορίζεται σαφώς ο στόχος της ανάθεσης, ο οποίος συνίσταται στην επικράτηση (των ΗΠΑ) στο Διάστημα".

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Ζαχάροβα είπε ότι "η πρωτοβουλία αυτή επιβεβαιώνει το ότι η Ουάσιγκτον "εκπονεί σχέδια μεταφοράς εξοπλισμών στο διαστημικό χώρο με απώτερο στόχο την πιθανή διεξαγωγή στο Διάστημα εχθροπραξιών". "Αυτό δεν συνιστά εικασία, αλλά αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα" και "αναμφίβολα θα παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις επιδιώξεις αυτές της Ουάσιγκτον και θα αναλύουμε τις πιθανές συνέπειες" σημείωσε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι "η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο Διάστημα…θα επιδρούσε αποσταθεροποιητικά στην στρατηγική σταθερότητα και την διεθνή ασφάλεια".

"Η Ρωσία, είπε η Ζαχάροβα, έχει διαμετρικά αντίθετη θέση και δίνει προτεραιότητα στην αξιοποίηση και εξερεύνηση του Διαστήματος για καθαρά ειρηνικούς σκοπούς".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.