ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σεντένο: Προαπαιτούμενα ως την 21η Ιουνίου για να ληφθεί απόφαση για το χρέος

«H Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου», επισημαίνει ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο στην καθιερωμένη επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, σχετικά με τα αποτελέσματα του προηγούμενου Eurogroup.

O M. Σεντένο στην επιστολή του, υπενθυμίζει ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου επιβεβαιώθηκε η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς για το πακέτο μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται για την επιτυχή ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης του προγράμματος. «Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο, που μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM", προσθέτει ο Μ. Σεντένο και υπενθυμίζει: «Καλέσαμε τις ελληνικές αρχές να ολοκληρώσουν όλα τα προαπαιτούμενα εγκαίρως ως την επόμενη συνάντησή μας τον Ιούνιο. Αυτό θα μας επιτρέψει τον Ιούνιο να πάρουμε μια πολιτική απόφαση για το κλείσιμο της αξιολόγησης και του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών μέτρων για το χρέος, το μεταμνημονιακό πλαίσιο και την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των δανείων».

Συνεχίζοντας, ο Μ. Σεντένο αναφέρει ότι στο Eurogroup του Μαΐου, οι υπουργοί Οικονομικών αντάλλαξαν απόψεις για το πακέτο μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που θα εφαρμοστεί στο τέλος του προγράμματος, εφόσον είναι αναγκαίο, και υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος. Υπενθυμίζει, επίσης, ότι δόθηκε εντολή στους Θεσμούς να προετοιμάσουν την τελική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας, πάνω στην οποία θα βασιστούν τα πιθανά μέτρα για το χρέος.

Tέλος, ο Μ. Σεντένο υπενθυμίζει ότι ζητήθηκε από το Euroworking Group, να εργαστεί τις επόμενες εβδομάδες πάνω σε όλες τις παραμέτρους, που θα διασφαλίσουν την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.