ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη

Συνέλαβαν εφοριακούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους

Ένα πρωτοφανές περιστατικό εκτυλίχθηκε το περασμένο Σάββατο σε επιχείρηση εστίασης στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης, όταν ελεγκτές της Εφορίας διαπίστωσαν πως δεν είχαν κοπεί 17 αποδείξεις, και ως εκ τούτου, το κατάστημα έπρεπε να «σφραγιστεί» για 48 ώρες.

Ωστόσο κατά την διαδικασία της σφράγισης, η οποία τελικά έγινε, συνέβησαν απρόοπτα, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος των εφοριακών Μιχάλης Κούπκας.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το κλιμάκιο των εφοριακών που αποτελείτο από δύο γυναίκες και συνοδευόταν από αστυνομία, ήρθε αντιμέτωπο με φωνές και φασαρίες από τον επιχειρηματία, ο οποίος απειλούσε να τους κάνει μήνυση.

Για τον λόγο αυτό, οι εφοριακοί προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα , όπου παρέμειναν για τέσσερις ολόκληρες ώρες.

Σύμφωνα με τον κ. Κούπκα, κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό με φωνές και απειλές από τον επιχειρηματία -σε άλλο κλιμάκιο εφοριακών αυτήν την φορά- αποτελούμενο από έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι επίσης κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Κουφαλίων.

Ο κ. Κούπκας ζήτησε να αλλάξει το νομικό πλαίσιο έτσι ώστε οι εφοριακοί να μην ενάγονται ούτε να προσάγονται κατά την διάρκεια των ελέγχων, όπως επίσης και η επίθεση εναντίον εφοριακού να ισοδυναμεί με επίθεση εναντίον αστυνομικού οργάνου.

Επίσης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ενόψει του καλοκαιριού, καθώς όπως σημείωσε, φέτος προβλέπεται να γίνουν 70.000 έλεγχοι πανελλαδικά, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι.

Πηγή: thessnews

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.