ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία

Συνελήφθησαν 3 Γερμανοί που είχαν μεταβεί στην χώρα ως εκλογικοί παρατηρητές

Τρεις Γερμανοί υπήκοοι συνελήφθησαν την Κυριακή στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των πρόωρων προεδρικών και βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα, επιβεβαίωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Τα τρία πρόσωπα, δύο άνδρες και μια γυναίκα, ανήκαν σε μια 11μελή ομάδα Γερμανών που δρούσαν ως άτυποι εκλογικοί παρατηρητές, κατόπιν της πρόσκλησης που τους είχε απευθύνει για τον σκοπό αυτό το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Συνελήφθησαν στην περιοχή Ουλούντερε, στη νοτιανατολική επαρχία Σιρνάκ, περί το μεσημέρι, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Γερμανίας.

Το ένα από αυτά τα πρόσωπα δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι πήγαν εν γνώσει τους σε μια περιοχή όπου δεν είχαν σταλεί παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Πρόσθεσε ότι η αστυνομία εμπόδισε τις προσπάθειές τους να επιβλέψουν τη διαδικασία.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών διαβεβαίωσε ότι η πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα εργάζεται για την υπόθεση.

Συνολικά 10 αλλοδαποί, που δήλωσαν εκλογικοί παρατηρητές αλλά δεν διέθεταν διαπιστεύσεις συνελήφθησαν χθες, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, περιλαμβανομένων τριών Γερμανών.

Συνελήφθησαν επίσης τέσσερις υπήκοοι της Ιταλίας και τρεις της Γαλλίας, που το γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα επιβεβαίωσε ότι είναι μέλη του, συμπεριλαμβανομένης μιας γαλλίδας γερουσιάστριας. Οι τρεις υπήκοοι της Γαλλίας αφέθηκαν ελεύθεροι, μετέδωσαν ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.