Neo

Συνυπεύθυνη για την τουρκική προκλητικότητα η Κομισιόν (;)

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαλεί ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, καθιστώντας την συνυπεύθυνη για την τουρκική προκλητικότητα.

Στην πραγματικότητα, τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του ευρωβουλευτή ότι η Τουρκία αγοράζει θωρακισμένα οχήματα με ευρωπαϊκά κονδύλια, και ενώ η Κομισιόν δεν έχει πάρει ακόμα θέση, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά με παρέμβασή του εξηγήσεις. «Η χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη χρηματοδότηση της αγοράς τεθωρακισμένων οχημάτων αναγνώρισης από την τουρκική κυβέρνηση παραβιάζει και το πνεύμα των Ευρωπαϊκών Συνθηκών και την κοινή λογική», είπε, θυμίζοντας ότι «η Τουρκία είναι μία χώρα που τα ανθρώπινα δικαιώματα παραβιάζονται συνεχώς». Υποστηρίζοντας ότι τέτοια οχήματα μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις εσωτερικής ασφάλειας κατά των πολιτών της και επιπλέον εξυπηρετούν ανάγκες αναγνώρισης σχηματισμών ελιγμού σε πολεμικές επιχειρήσεις όπως αυτές που διεξάγει αυτή τη στιγμή στη Συρία, ο κ. Ανδρουλάκης τονίζει ότι δεν μπορεί η Τουρκία να χρησιμοποιεί προενταξιακά κονδύλια για τέτοιους σκοπούς από τη στιγμή που συνεχίζει :

-          Να κρατά φυλακισμένους παράνομα δύο Έλληνες στρατιώτες

-          Να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

-          Έχει εισβάλει παράνομα στη Συρία.

Σημειώνοντας δε, ότι τα χρήματα της ΕΕ πρέπει να χρησιμοποιούνται για κοινωνικούς σκοπούς, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταλήγει ότι πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούν την αγορά τέτοιων οχημάτων. «Σε άλλη περίπτωση, θα είστε συνυπεύθυνοι για την τουρκική προκλητικότητα», λέει…

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.