ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας

Σκουρλέτης: Η ΝΔ είναι απέναντι για χατίρι του Σαμαρά

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή, έθεσε το ρητορικό ερώτημα εάν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, 'Αδωνις Γεωργιάδης, υπερασπίζεται το «Μακελειό», για το οποίο είπε ότι είναι «το πιο χυδαίο φασιστικό έντυπο» ενώ με αφορμή αποστροφή του κ. Γεωργιάδη για βιβλία του Ν. Κοτζιά, κάλεσε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ «να συγκρίνει τα βιβλία αυτά με τα δικά του».

Είπε ακόμα, ότι «ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ο οποίος έκανε λόγο για "καρέκλες" δεν ξέρει τι σημαίνει στόφα αριστερού βουλευτή» αναφέροντας χαρακτηριστικά «μας χωρίζει χάος (με τον κ. Γεωργιάδη)».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η ΝΔ θα καταψήφιζε τη συμφωνία με την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ανεξαρτήτως του περιεχομένου της και τούτο γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει θέση.

Πρόσθεσε ότι η τακτική που ακολουθεί επί του θέματος η ΝΔ γίνεται γιατί η ηγεσία της είναι όμηρος της ακροδεξιάς ομάδας -την οποία χαρακτήρισε «σώγαμπρο»που μπήκε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί ηγεσίας Σαμαρά με αποτέλεσμα «ένα μεγάλο κόμμα» να ακολουθεί πολιτική «εθνικολαϊκιστικού τυχοδιωκτισμού».

Κατηγόρησε τη ΝΔ για «πατριδοκαπηλεία», προσθέτοντας ότι ο φόβος της ηγεσίας της για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος «από τα δεξιά» την οδηγεί στο να «ποτίζει το δέντρο της ακροδεξιάς».

Είπε ακόμα ότι όλη η ρητορική της ΝΔ «ενθαρρύνει τις φασιστικές φωνές που ακούσαμε σήμερα το πρωί στη Βουλή».

Χαρακτήρισε ως τραγωδία την παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ στη συνέχεια της ομιλίας του ρώτησε την αξιωματική αντιπολίτευση ποιά ακριβώς προοπτική δίνει στην ελληνική Μακεδονία και αν ενδιαφέρεται για την διάθεση ροδάκινων π.χ μέσω ενός νέου σιδηροδρομικού δικτύου απευθείας στην Ευρώπη, αν ενδιαφέρεται για την προοπτική της Θεσσαλονίκης ως πρωτεύουσας των Βαλκανίων ή αν ενδιαφέρεται για τις προοπτικές του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι οι σημαντικότερες στιγμές για την ελληνική Μακεδονία ήταν σε συνθήκες ειρηνικής συνύπαρξης της χώρας με τους βόρειους γείτονες της.

Επισήμανε ότι η συμφωνία έχει δυναμική, ενώ γίνεται ένα βήμα υπέρ της ειρήνης «και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι απέναντι για χατίρι του Σαμαρά».

«Έχουμε την καλύτερη συμφωνία και είμαστε εθνικά περήφανοι που συνδέουμε το όνομά μας με την ειρήνη, τη συνύπαρξη και τη συνεργασία των λαών. Αυτές είναι οι αξίες της Αριστεράς, εμείς δεν κοιτάμε δημοσκοπήσεις, θα προχωρήσουμε μπροστά» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αδ. Γεωργιάδης: Από το πρωί γίνατε όλοι καραμανλικοί, αλλά ξεχάσατε τον Ανδρέα Παπανδρέου που είχε πει ότι "το όνομά μας είναι η ψυχή μας"

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδης, είπε ότι εκείνος κατηγορείται γιατί από τον ΛΑΟΣ πήγε στη ΝΔ αλλά δεν άκουσε αντίστοιχη κριτική για τους Π. Κουρουμπλή, Θ. Τζάκρη, Μ. Μπόλαρη και Φ. Κουβέλη, προσθέτοντας ότι άλλαξε κόμμα αφού πρώτα παραιτήθηκε και εξελέγη ως υποψήφιος της ΝΔ.

Είπε ότι την κυβέρνηση την ενδιαφέρουν μόνο οι «καρέκλες», ενώ ο ίδιος ενδιαφέρεται για τις ιδέες, και κατηγόρησε την κυβέρνηση για ψεύδος και υποκρισία καθώς «από το πρωί γίνατε όλοι καραμανλικοί, αλλά ξεχάσατε τον Ανδρέα Παπανδρέου που είχε πει ότι "το όνομά μας είναι η ψυχή μας"».

Είπε επίσης ότι έχει καταδικάσει το «Μακελειό» αλλά ο κ. Σκουρλέτης δεν καταδίκασε, ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το περιοδικό Unfollow που είχε κυκλοφορήσει με εξώφυλλο το πρόσωπο του Α. Σαμαρά μωλωπισμένο.

Π. Σκουρλέτη: «Επί Σαμαρά χρησιμοποιούσαν τον Μπαλτάκο για να συνομιλεί με τη Χρυσή Αυγή, τώρα είστε εσείς για να συνομιλούν με την ακροδεξιά»

Απαντώντας ο κ. Σκουρλέτης υπενθύμισε ότι και ο Π. Κουρουμπλής εξέλεγα «με σταυρό», είπε ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν ενθυμείται καλά όταν τον κατηγορεί για τη στάση που τήρησε ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι δεν τον ενοχλεί η αλλαγή κόμματος εκ μέρους του κ. Γεωργιάδη, αλλά οι ιδέες του καθώς, όπως είπε απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της ΝΔ «επί Σαμαρά χρησιμοποιούσαν τον Μπαλτάκο για να συνομιλεί με τη Χρυσή Αυγή, τώρα είστε εσείς για να συνομιλούν με την ακροδεξιά».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.