ΚΟΣΜΟΣ

Τον περασμένο Απρίλιο

Σουηδία: Ισόβια στον τζιχαντιστή που είχε σκοτώσει πέντε στη Στοκχόλμη

Δικαστήριο της Σουηδίας καταδίκασε σήμερα σε ισόβια τον Ραχμάτ Ακίλοφ-- έναν Ουζμπέκο του οποίου η αίτηση ασύλου είχε απορριφθεί--για τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό δέκα τον Απρίλιο του 2017 στη σουηδική πρωτεύουσα.

Ο Ακίλοφ είχε πέσει με το κλεμμένο φορτηγό που οδηγούσε πάνω σε πλήθος πεζών σε πολυσύχναστο δρόμο της Στοκχόλμης.

«Ο κατηγορούμενος κρίθηκε μεταξύ άλλων ένοχος για τρομοκρατική ενέργεια και για τον φόνο πέντε ανθρώπων. Η ποινή του ορίστηκε σε ισόβια κάθειρξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Δικαστήριο Στοκχόλμης.

Στις 7 Απριλίου του περασμένου χρόνου ο Ακίλοφ έκλεψε ένα φορτηγό το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από ένα εστιατόριο της κεντρικής Στοκχόλμης και το οδήγησε 500 μέτρα πιο κάτω σε έναν πεζόδρομο παρασύροντας πεζούς προτού καταλήξει στη βιτρίνα ενός πολυκαταστήματος.

Συνελήφθη την ίδια μέρα έξω από ένα βενζινάδικο σε προάστιο της Στοκχόλμης καθώς αναγνωρίστηκε από την κάμερα κλειστού κυκλώματος και ομολόγησε ότι ήταν ο οδηγός του φορτηγού. Στη διάρκεια της δίκης του δήλωσε ότι ήθελε να τιμωρήσει τη Σουηδία για τη συμμετοχή της στην μάχη κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.