ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ταλιατέλες με αρακά και μαριναρισμένες γαρίδες

Άλλο ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό που δεν περιέχει ούτε κρέμα ούτε τυριά.

Υλικά

  • 10-15 γαρίδες, καθαρισμένες με την ουρά
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 500 γρ. αρακάς, προβρασμένος
  • ½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 4-5 φύλλα βασιλικού, για γαρνίρισμα

Για τη μαρινάδα:

  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμό
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
  • 1 ½ κ.σ. αλάτι
  • ½ κ.σ. πιπέρι
  • ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • 3-4 κλαράκια δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό ταψί ρίχνουμε τα υλικά της μαρινάδας: το κρασί, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε τις γαρίδες, καλύπτουμε τη μαρινάδα με κλαράκια δεντρολίβανου, σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και αφήνουμε τις γαρίδες στο ψυγείο να μαριναριστούν για 30 λεπτά.

Αφαιρούμε τις γαρίδες από τη μαρινάδα και τις στραγγίζουμε.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλάτι, ρίχνουμε τις ταλιατέλες και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Όσο τα ζυμαρικά μας μαγειρεύονται, ρίχνουμε σε μία ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Ρίχνουμε τις γαρίδες στην κατσαρόλα και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε 2 φλ. νερό, αλάτι,πιπέρι και μαγειρεύουμε τις γαρίδες για 10-15 λεπτά.

Τα 5 τελευταία λεπτά ρίχνουμε τον προβρασμένο αρακά, τον μαϊντανό, τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.

Στραγγίζουμε τις ταλιατέλες, κρατώντας μισή κουτάλα από το νερό τους.

Ρίχνουμε τις ταλιατέλες και το νερό που κρατήσαμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.

Σβήνουμε το μάτι και μετά από 2-3 λεπτά αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου βασιλικού και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.