ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Τάρτα λεμόνι

Είναι μια συνταγή που ακόμη και οι αρχάριοι μπορούν να ακολουθήσουν.

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 150 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

  • 3 μεγάλα λεμόνια
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • φύλλα δυόσμου, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν αφρατέψει το μίγμα προσθέτουμε το αβγό.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Με τα χέρια πλάθουμε μια μπάλα, την τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 60 λεπτά.

Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο, ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών και στρώνουμε σε μια ταρτιέρα με αποσπώμενο πάτο.

Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά.

Καλύπτουμε την επιφάνεια της ζύμης με αντικολλητικό χαρτί και γεμίζουμε με φασόλια ή φακές για να αποκτήσει βάρος.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Για τη γέμιση:

Στύβουμε τα λεμόνια και σουρώνουμε το χυμό.

Στο μεταξύ σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ σε μέτρια ταχύτητα τη ζάχαρη με τα αβγά  μέχρι να ασπρίσουν για 3-4 λεπτά.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά.

Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από το φούρνο, αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.

Τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα και ψήνουμε για άλλα 40-45 λεπτά.

Βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.