ΚΟΣΜΟΣ

Μόνο βρετανική μπύρα

Τέλος η γαλλική σαμπάνια από 800 βρετανικές παμπ λόγω Brexit

Η βρετανική αλυσίδα παμπ JD Wetherspoon, την οποία διαχειρίζεται ένας από τους πιο πιστούς υποστηρικτές του Brexit, θα πουλά περισσότερα βρετανικά και μη ευρωπαϊκά ποτά.

Απορρίπτοντας έτσι τη γαλλική σαμπάνια και προσφέροντας βρετανική και αμερικανική μπύρα, αντί για γερμανικές μάρκες.

Ο Τιμ Μάρτιν, προέδρος της Wetherspoon, που συμμετείχε στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ότι η κίνηση εντάσσεται στις προσπάθειες να καταστεί ο όμιλος πιο ανταγωνιστικός ενόψει της προγραμματισμένης αποχώρησης της χώρας από την τελωνειακή ένωση της ΕΕ.


«Η τελωνειακή ένωση της ΕΕ είναι ένα σύστημα προστατευτισμού που σε μεγάλο βαθμό έχει παρερμηνευτεί», δήλωση ο Μάρτιν. «Επιβάλλει δασμούς στο 93% του κόσμου που δεν βρίσκεται εντός της ΕΕ, διατηρώντας τις τιμές υψηλές για τους Βρετανούς καταναλωτές».

Σημαντικές οργανώσεις Βρετανών εργοδοτών έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ μετά το Brexit, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επιβολής δασμών και καθυστερήσεων στα σύνορα κατά τις εμπορικές τους συναλλαγές με την ένωση εάν βρίσκονται εκτός του χώρου ενιαίων εξωτερικών δασμών.

Η αλυσίδα παμπ Wetherspoon θα αντικαταστήσει τη σαμπάνια με αφρώδεις οίνους από το Ηνωμένο Βασίλειο και θα σερβίρει μπύρα από σιτάρι από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.
Οι αλλαγές θα επηρεάσουν 800 παμπ από τις 9 Ιουλίου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.