ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ υπέγραψε διάταγμα

ΗΠΑ: Τέλος στην πρακτική χωρισμού παιδιών από τους μετανάστες γονείς

Mετά την θύελλα αντιδράσεων ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε το εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει να μην χωρίζονται οι οικογένειες μεταναστών, που περνούν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ενώ αναμένουν την εξέταση του φακέλου τους από τις αρχές.

«Στόχος είναι να παραμένουν οι οικογένειες μαζί, ενώ την ίδια ώρα διασφαλίζουμε ότι έχουμε πολύ ισχυρά, πολύ γερά σύνορα» είπε ο μεγιστάνας πρόεδρος σε δημοσιογράφους, ενώ υπέγραφε το διάταγμα.

«Αυτό με απασχόλησε πάρα πολύ. Δεν μου αρέσει να βλέπω οικογένειες να χωρίζονται» τόνισε ο Τραμπ, σε μια θεαματική μεταστροφή, μετά τη χιονοστιβάδα αντιδράσεων που προκάλεσε με την πολιτική αυτή, ακόμα και στους κόλπους του ίδιου του του κόμματος.

«Πιστεύω ότι κάθε άνθρωπος που έχει καρδιά θα αντιδρούσε με τον ίδιο τρόπο» συμπλήρωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι η κόρη του Ιβάνκα και η σύζυγός του Μελάνια ασχολήθηκαν προσωπικά με το θέμα.

Το εκτελεστικό διάταγμα, που υπέγραψε ο πρόεδρος Τραμπ, δίνει εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να επιδιώξει την τροποποίηση της σχετικής δικαστικής απόφασης προκειμένου να επιτρέπεται στις οικογένειες που εισέρχονται στις ΗΠΑ παράνομα να παραμένουν μαζί κατά τη διάρκεια της κράτησής τους έως την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.