ΚΟΣΜΟΣ

Σε Ρεπουμπλικανούς

Τραμπ: Μην επιχειρήσετε να περάσετε νομοσχέδιο για τη μετανάστευση

Ο Aμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα τους Ρεπουμπλικανούς κοινοβουλευτικούς να εγκαταλείψουν τις προσπάθειές τους να περάσουν συνολική νομοθεσία για τη μετανάστευση μέχρι να γίνουν οι εκλογές του Νοεμβρίου.

Στις εκλογές αυτές ελπίζει ότι θα εκλεγούν στο Κογκρέσο περισσότεροι Ρεπουμπλικανοί.

Ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος, ο οποίος αντιμετωπίζει δημόσια κατακραυγή για την πολιτική του που χωρίζει τα παιδιά από τους μετανάστες γονείς τους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, επιχείρησε με σειρά πρωινών μηνυμάτων του στο Twitter να επικεντρώσει στο Κογκρέσο τη συζήτηση για τη μετανάστευση.

Παρά το γεγονός ότι οι Ρεπουμπλικανοί ελέγχουν τόσο τη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και τη Γερουσία, η μικρή πλειοψηφία του κόμματος (51-49) στην τελευταία καθιστά απαραίτητη την υποστήριξη μερικών Δημοκρατικών για να περάσουν τα περισσότερα νομοθετήματα.

«Εκλέξτε περισσότερους Ρεπουμπλικανούς τον Νοέμβριο και θα περάσουμε τα τελειότερα, δικαιότερα και πιο συνολικά Νομοσχέδια για τη Μετανάστευση που υπάρχουν στον κόσμο», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

 

«Οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να σταματήσουν να χάνουν τον χρόνο τους με το θέμα της Μετανάστευσης μέχρι να εκλέξουμε περισσότερους Γερουσιαστές και Βουλευτές τον Νοέμβριο. Οι Δημοκρατικοί παίζουν απλώς παιγνίδια, δεν έχουν πρόθεση να κάνουν κάτι για να λύσουν αυτό το πρόβλημα δεκαετιών. Μπορούμε να περάσουμε σπουδαία νομοθεσία μετά το Κόκκινο Κύμα!», σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Χθες Πέμπτη η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε ένα νομοσχέδιο που υποστηριζόταν από τους συντηρητικούς και το οποίο θα σταματούσε την πρακτική να χωρίζονται οικογένειες μεταναστών και θα αντιμετώπιζε ένα φάσμα άλλων θεμάτων σχετικών με τη μετανάστευση.

Το νομοσχέδιο ηττήθηκε με 231 ψήφους έναντι 193, με 41 Ρεπουμπλικανούς να ενώνονται με την αντιπολίτευση. Η Βουλή επίσης ανέβαλε, πιθανόν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, την ψηφοφορία για ένα πιο μετριοπαθές νομοσχέδιο ώστε να προσπαθήσει να συγκεντρώσει περισσότερη υποστήριξη.

Αμφότερα τα νομοσχέδια έχουν υποστηριχθεί από τον Τραμπ, όμως αντιτίθενται σ' αυτά Δημοκρατικοί και οργανώσεις υποστήριξης των μεταναστών. Προβλέπουν τη χρηματοδότηση του τείχους που ο Τραμπ έχει προτείνει να κατασκευαστεί κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό ενώ επίσης περιορίζουν τη νόμιμη μετανάστευση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.