ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων

Αχτσιόγλου: Προϋπολογισμένα όλα τα μέτρα για τους πληγεντες

Η κυβέρνηση σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση υλικών ζημιών, ανέφερε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στην ΕΡΤ και σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά είναι απολύτως προϋπολογισμένα και εντός ορίων προϋπολογισμού.

Τα μέτρα αφορούν δήλωσε η υπουργός όλους όσους επλήγησαν, τους άνεργους,τους συνταξιούχους,τους εργαζόμενους ,τα παιδιά, τις οικογένειες.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι υπάρχουν μέτρα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης, εφάπαξ ή και μεγαλύτερης διάρκειας, ειδικά μέτρα για τις οικογένειες και τους συγγενείς των θανόντων, επίσης μέτρα φορολογικής και ασφαλιστικής ελάφρυνσης, μέτρα χρηματοδότησης και αποκατάστασης ιδιωτικών περιουσιών αλλά και των δημόσιων υποδομών.

Ειδικότερα, για τις οικογένειες των θυμάτων θα δοθεί οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ στον σύζυγο ή στον πλησιέστερο συγγενή του θανόντα, 1000 ευρώ το μήνα στα παιδιά που έχασαν κάποιο γονιό έως την ενηλικίωση τους ή έως το 24 έτος της ηλικίας τους εφόσον σπουδάζουν.

Για τους συνταξιούχους στις περιοχές που επλήγησαν, είπε, πως θα πιστωθούν δύο επιπλέον συντάξεις και αύριο Παρασκευή, νωρίτερα κατ' εξαίρεση, θα καταβληθεί η σύνταξη του Αυγούστου σε όλους τους συνταξιούχους, δήλωσε η κ.Αχτσιόγλου.

Τα μέτρα αυτά, δήλωσε, είναι άμεσης εφαρμογής, σε διαφορετικούς μεν χρόνους, "αλλά όλα θα γίνουν πολύ γρήγορα".

Για τους ανέργους πέρα από το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ, η υπουργός ανέφερε οτι θα δίνεται και μια πρόσθετη οικονομική ενίσχυση των 650 ευρώ, ενώ για κάθε επιχείρηση που επλήγη θα δίνεται μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 8.000 ευρώ ενώ σε κάθε φυσικό πρόσωπο ή οικογένεια που βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές δίνεται εφάπαξ βοήθημα 5000 ευρώ και 6000 εάν είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι.

Αναφέρθηκε σε ένα σύνολο ασφαλιστικών ελαφρύνσεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες.Καταρχάς θα κεφαλαιοποιηθούν καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές έως το τέλος Ιουνίου, επίσης αναστέλλεται η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, των δόσεων εφόσον βρίσκονταν σε ρύθμιση ή των δόσεων εκκαθάρισης για 6 μήνες αρχής γενομένης από 1η Ιουλίου του 2018.

Η υπουργός επισήμανε ότι όσον αφορά τις ασφαλιστικές διευκολύνσεις, όσοι θέλουν να κάνουν χρήση αυτών θα μπορούν να το κάνουν με μια απλή αναφορά στον ΕΦΚΑ και μέσω του ΑΜΚΑ τους και ο ΕΦΚΑ θα τους εντοπίσει.

Αίτηση θα χρειαστεί να γίνει, ανέφερε, για τις οικονομικές ενισχύσεις και τα βοηθήματα.Με ανακοίνωση θα υπάρξουν οδηγίες για όλα τα διαδικαστικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.