ΥΓΕΙΑ

Θυμούνται τα συναισθήματα που τους δημιουργείτε

Αυτά είναι τα 5 πράγματα που θα θυμούνται τα παιδιά σας από εσάς

Οι γονείς πασχίζουν να δημιουργήσουν αναμνήσεις με τα παιδιά τους, πηγαίνοντας εντυπωσιακά ταξίδια ή κάνοντας τους πολλά και ακριβά δώρα. Ωστόσο, τα παιδιά δεν φαίνεται να θυμούνται τόσο αντικείμενα και τοποθεσίες όσο τα συναισθήματα που τους δημιουργείτε.

Δείτε ποιά είναι τα 5 πράγματα που θα θυμούνται τα παιδιά σας από την μεταξύ σας σχέση:

1. Οι στιγμές που τα κάνατε να αισθανθούν ασφάλεια
Κάθε παιδί αισθάνεται την ανάγκη για προστασία από τον μπαμπά και τη μαμά του. Τα παιδιά σας θα θυμούνται πάντα τις στιγμές που τα κρατήσατε αγκαλιά μετά από έναν εφιάλτη ή τα βοηθήσατε να ξεπεράσουν κάποιον φόβο τους.

2. Οι στιγμές που τους δώσατε την αμέριστη προσοχή σας
Τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι τα αγαπάτε από το πόσο αφιερώνεστε σε εκείνα, όταν βρίσκεστε μαζί. Παρά τους φρενήρεις ρυθμούς ζωής, τις στιγμές που βρίσκεστε μαζί τους, είναι σημαντικό να νιώθουν ότι έχουν την αμέριστη προσοχή σας, είτε είναι για κάποιο παιχνίδι ή για κάποια συζήτηση.

3. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεστε στον/στην σύζυγο σας
Τα παιδιά σχηματίζουν την άποψη τους για την αγάπη και τον έρωτα βασιζόμενοι στη σχέση των γονιών τους. Όταν βλέπουν τους γονείς τους να διατηρούν μια σταθερή σχέση και να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον με σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη, νιώθουν και εκείνα μεγαλύτερη σταθερότητα στη ζωή τους. Αντίστοιχα, η κακή σχέση των γονιών είναι κάτι που το παιδί δεν θα ξεχάσει και δεν θα ξεπεράσει εύκολα.

4. Τα λόγια επιδοκιμασίας αλλά και αποδοκιμασίας
Τα λόγια ενός γονιού προς τα παιδιά του αποτυπώνονται σε αυτά και τα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή. Έτσι, θα θυμούνται πάντα τις στιγμές που οι γονείς εξέφρασαν την περηφάνια τους αλλά και τις στιγμές που τους άσκησαν κριτική για τις λάθος επιλογές τους.

5. Οι οικογενειακές παραδόσεις
Τα παιδιά λατρεύουν την οικογενειακή σταθερότητα και σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν και οι παραδόσεις μιας οικογένειας. Ο τρόπος με τον οποίο περνούν τις γιορτές ή τις διακοπές τους θα είναι κάτι που πάντα θα θυμούνται και κατά πάσα πιθανότητα θα κάνουν όταν δημιουργήσουν και τις δικές τους οικογένειες.

Πηγή: marieclaire.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.