ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ

Απετράπη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση ενόψει της 4ης Ιουλίου

Ο κίνδυνος ενός μεγάλου τρομοκρατικού χτυπήματος κάθε άλλο παρά έχει εκλείψει, γεγονός που αποδείχθηκε μετά την επιτυχία του FBI να αποτρέψει βομβιστική επίθεση στο Κλίβελαντ, η οποία θα εκδηλωνόταν κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις και την παρέλαση για τη γιορτή της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου.

Οι μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν έναν άντρα, ο οποίος είχε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Αλ Κάιντα, την τρομοκρατική οργάνωση που «έστησε» ο Οσάμα Μπιν Λάντεν και που εξακολουθεί να υφίσταται, ως ένα από τα δίκτυα της ισλαμιστικής εξτρεμιστικής τρομοκρατίας.

Μυστικός πράκτορας συναντήθηκε την Κυριακή με τον άντρα, προφασιζόμενος το μέλος της Αλ Κάιντα, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί για ανάκριση στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας.

Από την ανάκριση προέκυψε ότι ο άντρας που συνελήφθη είχε οργανώσει βομβιστική επίθεση στο Κλίβελαντ, κατά τη διάρκεια της μεγάλης παρέλασης για την 4η Ιουλίου. Όπως είπε πριν φανερωθεί η ταυτότητα του πράκτορα, ο άντρας σκόπευε να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε, ενώ θα ακολουθούσε επίθεση με μαχαίρι.

Ανάλογη επίθεση με τουλάχιστον 10 θύματα είχε πραγματοποιηθεί στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, το 2015, από Τσετσένους αδερφούς, οι οποίοι είχαν «εμπνευστεί» από τη δράση της Αλ Κάιντα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.