ΚΟΣΜΟΣ

Φαϊζάλ Χουσεϊν

Από ψύχωση και κατάθλιψη έπασχε ο δράστης της επίθεσης στην ελληνική συνοικία του Τορόντο

Σοβαρά ψυχικά προβλήματα αντιμετώπιζε ο δράστης της φονικής επίθεσης με τους δύο νεκρούς και τους 16 τραυματίες στην ελληνική συνοικία του Τορόντο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Ο 29χρονος Φαϊζάλ Χουσεϊν σκοτώθηκε το βράδυ της Κυριακής μετά από σύντομη ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία, αφού προηγουμένως άνοιξε πυρ αδιακρίτως κατά θαμώνων εστιατορίων και περαστικών.O αρχηγός της αστυνομικής διεύθυνσης του Τορόντο, Μαρκ Σόντερς επεσήμανε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν εκτιμήσεις όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη του μακελειού, ο οποίος χρησιμοποίησε πιστόλι.

«Δεν γνωρίζουμε γιατί συνέβη αυτό», τόνισε ο Σόντερς. «Είναι πολύ νωρίς για να αποκλείσουμε ο,τιδήποτε», πρόσθεσε.

Η οικογένεια του 29χρονου, ωστόσο, υπογραμμίζει ότι από παιδί έπασχε από «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας», τα οποία δεν είχε ποτέ μπορέσει να ξεπεράσει παρότι έπαιρνε φάρμακα και υποβαλλόταν σε θεραπεία.

«Ο γιος μας είχε σοβαρά ψυχικά προβλήματα, παλεύοντας ολόκληρη τη ζωή του με ψύχωση και κατάθλιψη», αναφέρει η οικογένεια Χουσεϊν. «Οι παρεμβάσεις επαγγελματιών ήταν ανεπιτυχείς. Τα φάρμακα κι η θεραπεία δεν απέδωσαν καρπούς. Αν και κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν για να ζητήσουμε βοήθεια γι’ αυτό σ’ όλη τη διάρκεια της γεμάτης πόνο και αγωνία ζωής του, ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι αυτό θα ήταν το καταστροφικό του τέλος. Οι καρδιές μας έχουν γίνει κομμάτια για τα θύματα και την πόλη μας...»

Ένας από τους γείτονες του ενόπλου στην περιοχή Θόρνκλιφ Παρκ δήλωσε σοκαρισμένος με τα νέα, επιμένοντας ότι ο Χουσεϊν ήταν «καλό παιδί», που απέφευγε τα μπλεξίματα.

O Φαϊζαλ Χουσεϊν (Φωτογραφία: Radio-Canada) O Φαϊζαλ Χουσεϊν (Φωτογραφία: Radio-Canada)

Άτομα που τον γνώριζαν είπαν ότι εργαζόταν σε κατάστημα λιανικής κι ότι είχε έναν δίδυμο αδελφό που παραμένει σε κωματώδη κατάσταση μετά από ατύχημα που είχε πριν από έναν χρόνο.

«Αλήθεια, ο Φαϊζάλ;», είπε ένας γείτονας της οικογένειας. «Είναι εργαζόμενο παιδί. Όχι σαν εκείνα που έρχονται πίσω απ’ το κτίριο να καπνίσουν μαριχουάνα ή κουβαλάνε μαχαίρια και όπλα. Δεν είναι έτσι αυτός. Είναι καλό παιδί. Είναι απίστευτο».

Η οικογένεια προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από τον θάνατο της αδελφής του Χουσεϊν σε τροχαίο.

Η αστυνομία του Τορόντο αρνήθηκε να πει αν ο δράστης ήταν γνωστός στις Αρχές πριν την επίθεση, ενώ παραμένει άγνωστο αν ο 29χρονος αυτοκτόνησε ή σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά. Η νεκροψία-νεκροτομή θα γίνει σήμερα, ανέφερε η Μόνικα Χάντον, μια εκπρόσωπος της ομάδας ειδικών ερευνών της αστυνομίας, που ανέλαβε τη διενέργεια της έρευνας.

Οι Αρχές προσπαθούν να μάθουν πώς ο Χουσεϊν, που ζούσε με τους γονείς του, κατάφερε να αποκτήσει το φονικό όπλο και κατά πόσον κάποιος γνώριζε ότι είχε στην κατοχή του ένα όπλο. Για να πάρει κανείς άδεια οπλοκατοχής στον Καναδά περνά από εξονυχιστικό έλεγχο για το ποινικό του μητρώο, αν πάσχει από ψυχικές ασθένειες που σχετίζονται με βία, αν έχει ιστορικό βίας ή απειλών. Ο Χουσεϊν δεν είχε μεν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, αλλά είχε ιστορικό ψυχικών ασθενειών εδώ και τουλάχιστον οκτώ χρόνια.

Τα θύματα της επίθεσης

Από τις σφαίρες του έπεσαν νεκρές μια νεαρή κοπέλα κι ένα δεκάχρονο κορίτσι.

Η 18χρονη Ρις Φάλλον, το ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης στην ελληνική συνοικία του Τορόντο (Φωτογραφία: ΑΡ) Η 18χρονη Ρις Φάλλον, το ένα από τα δύο θύματα της επίθεσης στην ελληνική συνοικία του Τορόντο (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η 18χρονη Ρις Φάλλον είχε πρόσφατα αποφοιτήσει από το λύκειο. Ήταν εθελόντρια του Φιλελεύθερου Κόμματος κι επρόκειτο να ξεκινήσει το φθινόπωρο σπουδές Νοσηλευτικής.

Η οικογένειά της είναι συντετριμμένη. «Ήταν έξυπνη, παθιασμένη, γεμάτη ενέργεια. Είναι τεράστια η απώλεια», δήλωσε ο βουλευτής Ναθάνιελ Έρσκιν Σμιθ, που γνώριζε την κοπέλα.

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα το όνομα του άλλου θύματος της επίθεσης, ενός 10χρονου κοριτσιού από την περιοχή του Τορόντο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.