Neo

«Δεν είναι ώρα για συνωμοσιολογία και απόδοση ευθυνών»

Για μία «μαύρη μέρα πένθους» με «μακροπρόθεσμες συνέπειες για την Αττική» κάνει λόγο ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του, που
δημοσίευσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει: «Για την Ελλάδα ξημέρωσε μια ημέρα πένθους. Μια μαύρη μέρα, με μακροπρόθεσμες συνέπειες για την Αττική. Η σκέψη μας, είναι στις ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν, στους συγγενείς και τους φίλους που θρηνούν.

Οι τραυματίες και όσοι έχασαν ή παλεύουν να σώσουν τα σπίτια τους, δίνουν ακόμη τη δική τους προσωπική μάχη, απέναντι στον πόνο και την καταστροφή.

Με τις πληγές ανοιχτές, δεν είναι ώρα για σενάρια συνωμοσιολογίας, ή απόδοσης ευθυνών. Προέχει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την αντιμετώπιση της εθνικής καταστροφής.

Η ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών, της αστυνομίας, των εθελοντών και όλων των δυνάμεων που δίνουν την υπεράνθρωπη μάχη από χθες, ας γίνει παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για όλους».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. dimitris 8:58 25/07/2018

  Αφιέρωμα στον εθνικό μαλάκα.

  Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική -με τουλάχιστον 74 νεκρούς μέχρι στιγμής-, έχω βαρεθεί να ακούω και να διαβάζω δηλώσεις πολιτικών από όλους τους πολιτικούς χώρους, οι οποίοι λένε πως δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα για να αποδοθούν ευθύνες.

  Αυτό με οδηγεί στο εξής ερώτημα:

  Πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να αποδοθούν ευθύνες;

  Ποτέ!!!

  Κάθε φορά που υπάρχει μια καταστροφή στην Ελλάδα, όλοι οι πολιτικοί συμφωνούν πως δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα να αποδοθούν ευθύνες.

  Βέβαια, κανείς τους δεν προσδιορίζει πότε είναι η κατάλληλη ώρα για να αποδοθούν ευθύνες.

  Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να έχουμε πάλι καταστροφή στην ίδια περιοχή μετά από χρόνια, και όλοι πάλι να λένε πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα να αποδοθούν ευθύνες.

  Θυμάμαι, στο σεισμό του 1999, τον Κώστα Λαλιώτη, υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τότε, να λέει αποφασιστικά πάνω από τα συντρίμμια της ΡΙΚΟΜΕΞ -με 39 νεκρούς- πως αυτή τη φορά θα αποδοθούν ευθύνες.

  Φυσικά, ευθύνες δεν αποδόθηκαν. Όλοι αθώοι.

  Δεν υπάρχουν ευθύνες στην Ελλάδα.

  Δεν υπάρχει τοπική αυτοδιοίκηση, δεν υπάρχει περιφέρεια, δεν υπάρχουν εργολάβοι, μηχανικοί, πολεοδόμοι, δεν υπάρχει τίποτα.

  Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε φορά που υπάρχει μια τέτοια καταστροφή στην Ελλάδα, οι πάντες κάνουν λόγο για θεομηνία και για οργή του Θεού.

  Ο Θεός είναι υπεύθυνος.

  Ο Θεός πήρε 74 ανθρώπους κοντά του, γιατί ήταν καλοί άνθρωποι και τους ήθελε για παρέα.

  Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη.

  Ξέρετε ποιοι δεν έχουν ευθύνη;

  Τα παιδιά δεν έχουν ευθύνη.

  Όλοι οι ενήλικες έχουμε ευθύνες.

  Αλλά η Ελλάδα είναι η χώρα των αιώνιων παιδιών.

  Οπότε, δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα να αποδοθούν ευθύνες.

  Ποτέ δεν είναι η κατάλληλη ώρα να αποδοθούν ευθύνες στην Ελλάδα.

  Βέβαια, εδώ χρεοκόπησε η χώρα και δεν αποδόθηκαν ευθύνες -η χρεοκοπία αντιμετωπίστηκε σαν φυσικό φαινόμενο-, και εσύ ζητάς ευθύνες για τις πυρκαγιές;

  Εθνικό πένθος λοιπόν. Δηλαδή, εθνική υποκρισία.

  Ας πενθήσουμε.

  Και θα αναζητηθούν οι ευθύνες.

  Όχι τώρα. Μετά. Κάποτε, τέλος πάντων.

  Με το εθνικό πένθος δεν λύθηκε ποτέ κανένα θέμα.

  Με την απόδοση ευθυνών, μπορεί οι ζωές κάποιων ανθρώπων να σωθούν στο μέλλον.

  Αλλά εμείς, εθνικό πένθος.

  Δηλαδή, εθνική αμνησία.

  Και εθνική αθωότητα.

  Το να είσαι Έλληνας, σημαίνει πως είσαι αθώος.

  Για όλα.

  (Αυτό το κείμενο το έγραψα τον περασμένο Νοέμβριο, με αφορμή τις καταστροφές από τις πλημμύρες με τους νεκρούς στην Δυτική Αττική. Απλά, άλλαξα μερικές λέξεις. Θα το δημοσιεύσω ξανά στην επόμενη καταστροφή. Που με τις υποδομές της χώρας να έχουν διαλυθεί και να έχουν αφεθεί στην τύχη τους -ως αποτέλεσμα της χρεοκοπίας και των περικοπών λόγω των Μνημονίων- δεν θα αργήσει.)

  (Μετά από κάθε καταστροφή, πολλοί λένε πως η φύση εκδικείται. Η φύση δεν εκδικείται. Η φύση αδιαφορεί. Η φύση είναι κτηνωδώς αδιάφορη. Τουλάχιστον, η φύση δεν υποκρίνεται πως ενδιαφέρεται. Γιατί αυτό είναι το πιο αηδιαστικό απ’ όλα, μετά από καταστροφές με θύματα.)

  Read more: https://pitsirikos.net

  • freeman 13:22 25/07/2018

   Aφιέρωμα-απάντηση ,
   στο κρυφοΚαραμανλολάγνο σίχαμα , που βιοπορεί ως Ιντερνετικό antiGapικό σκουπίδι (το σεισμό του 1999 θυμήθηκε , για την Πελοπόννησο BBQ του 2007 ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΣΚΑΣΜΟ ) .
   ΣκατοΦΑΣΙΣΤΑ , «Οπότε, δεν είναι τώρα η κατάλληλη ώρα να αποδοθούν ευθύνες.
   Ποτέ δεν είναι η κατάλληλη ώρα να αποδοθούν ευθύνες στην Ελλάδα»
   ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΚΟΛΟΒΑΡΑΝΕ . . .ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ Η Τσιπρο-αναβαλλόμενη ΔΙΚΗ των ΧιτλεροΧρυσΑΛΗΤΩΝ , ΘΑ χρειαστεί νέα Χιτλερική πτέρυγα στον Κορυδαλλό .

   ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ. . .ΕΚ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ . . . μόνο επί του κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα δεν θρήνησε εκατόμβες ΑΘΩΩΝ θυμάτων από τις πυρκαγιές και ας Κυβέρνησε περισσότερα χρόνια . Οι Καραμανλολάγνοι ΝεοΔημοκράτες με τους 60 νεκρούς λόγω //Στρατηγού CIAνέμου// το 2007 στην Πελοπόννησο και οι Καραμανλολάγνοι ΣυριζοΑνελήτες με τους min 100 νεκρούς λόγω //Ασύμμετρου KGBTsiproavnanismou// το 2018 30 χλμ από τον Καρανίκα, ανταλλάσσουν αντιΠυρική τεχνολογία από τον metr του είδους τον ΚαραμανλοΤσιπρολακέ Πάκη . . . εφαρμόζοντας το Καραμανλικό άρα και Πάκιο Δόγμα . . . ///ΑΑΑΑΑΣΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ (πατέντα δοκιμασμένη και σε Χειμερινή Περίοδο στα Δεκεμβριανά 2008)/// . . .τουτέστιν, ΘΑ ΣΒ’ΥΣΕΙ ΌΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΨΕΙ . . .Λένε, πως ΟΛΟ ΑΥΤΟ ήταν το σχέδιο Πυθία 2 της cia και είχε στόχο να εγκλωβίσει-εξοντώσει τον Πουτινολάγνο Ραφηνάτο στην παραλιακή ταβέρνα που κάηκε στο Μάτι , αλλά τελικά οι Καγκεμπέδισες Σβετλάνες, που προστατεύουν το Ραφηνάτο Εθνικό Κεφάλαιο , τον έσωσαν και πάλι αλλάζοντας το μενού . . . Αλήθεια , για τον Μιντιοεπάρατο Γιωργάκη, ακόμα και να klasei οι Μιντιάνθρωποι KAI TA antiGapικά trolopoutanakia τους , θα τον χλευάσουν πριν ακόμα την μυρίσουν .. .για τον ΜιντιΛατρεμένο Μουγκό που εδώ και 6μηνο η νηπιαγωγοχειρούργα του τον εγκατέλειψε . . ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ Ε ? φάγατε. . .φάγατε. . .φάγατε . . .επί Μουγκού . . .ακόμα να τα χωνέψετε !

 2. dimitris 0:15 25/07/2018

  Και ο βλαμμένος.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.