Neo

Διαρθρωτικό μέτρο η μείωση συντάξεων

«Ναι» στη μείωση των συντάξεων, λέει ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος και εξηγεί το γιατί. «Η μείωση των συντάξεων είναι διαρθρωτικό και όχι δημοσιονομικό μέτρο και δεν πρέπει να αρθεί», είπε στο ραδιόφωνο 24/7, παρατηρώντας ότι η χώρα υποχωρεί δημογραφικά και πως πρέπει να περισωθούν οι συντάξεις οι οποίες δίνονται, εφαρμόζοντας ένα ρεαλιστικό εθνικό σχέδιο.

Ο πρώην υπουργός μάλιστα, θύμισε όσα έλεγε πολύ παλιότερα, ονομάζοντας όσους έπαιρναν σύνταξη στα 45 και στα 50 όχι συνταξιούχους, αλλά «εισοδηματίες του Δημοσίου» και επιμένοντας ότι δεν πρέπει να δίνονται συντάξεις πριν από τα 60, αλλά όχι πριν από τα 67 που έχουμε φτάσει σήμερα. «Το 2050 θα έχουμε πληθυσμό 8,5 εκατομμύρια και το 2080 6,5 εκατομμύρια», είπε, καταδεικνύοντας ότι η χώρα μας υποχωρεί δημογραφικά…

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μανος 17:37 10/07/2018

    Ο μυθος για τον κυριο Παπαδοπουλο πρεπει να σταματισει και να αφησει τις συνταξεις του κοσμακη εκει που τις εχουν φτασει με ευθυνη των Πολιτικων και της δικη τους αφου σεμμετειχε. Απο ποτε ειναι μετρο Διαρθρωτικο η εξαθλιωση των συνταξιουχων πατεραδων και παππουδων μας κυριε αντιπελατειακε??? Και μαλιστα χωρις να εχουν καμια ευθυνη οι ανθρωποι αυτοι. Ναι να γινει αυτο που λες αλλα να συνοδευεις την εξυπνη προταση σου με αππαλαγη απο συμμετοχη στα φαρμακα, στην εισφορα αλληλεγγυης, στην ΜΕΙΩΣΗ φορολογιας, στην μειωση το αφορολογητου, στην τελειως δωρεαν υγεια και στις εξετασεις παντος ειδους, την απαλλαγη απο τον εμφια, στην μειωση ρευματος, στην καταργηση υπερ ΕΡΤ και ενα σωρο αλλα «χαρτοσημα» . Μετα ΝΑΙ να προτεινεις αυτο το απαισιο Διαρθρωτικο μετρο που διαφημιζεις ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ

    • Θ.Τ. 22:30 10/07/2018

      1. Μόνο οι «πολιτικοί» και μάλιστα οι εκλεγμένοι φταίνε γιά την μαύρη τρύπα ΚΑΙ των συντάξεων ? 2. Ο Α.Π συμμετείχε ΚΑΙ αυτός σε κυβερνήσεις που φταινε, αλλά μήπως ανήκει ΚΑΙ αυτός ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ που ΘΈΛΗΣΑΝ και ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ να αλλάξουν κάποια πράγματα , σε αντίθεση σε πάααααραπολλούς ακροδεξιούς, δεξιούς, «αριστερο»δεξιούς καθώς και ΦΥΣΙΚΑ μπόλικους π.χ. «βαθειούς» πασόκους, που ούτε θέλησαν, ε πως να μπορέσουν . . . 3. Το μέτρο δεν είναι διαρθρωτικό ΠΡΑΓΜΑΤΙ, αν ΔΕΝ ανοίξεις κανένα βιβλίο . . . και μένεις κολλήμένος στα λαικίστικα, ΑΝΤΙΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ κλισέ των πελατειακών καναλιών και κομμάτων ( π.χ. το κλισέ : όλοι – και μάλιστα ΜΟΝΟ – οι εκλεγμένοι πολιτικοί είναι ίδιοι ) 4. Είναι ΟΟΟΛΟΙ – και όχι ΚΑΙ σαραντάρηδες «παπούδες και γιαγιάδες», είναι όλοι όχι «τυφλοί αλλά τερματοφύλακες» ?, πληρώσαν ΟΟΟΟΟΛΟΙ ?, δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ευθύνη όσοι υπέστησαν μειώσεις αλλά και αυτοί που ΔΕΝ υπέστησαν, αλλά απλά φοβούνται γιατί ΑΥΤΟΙ ξέρουν πως έχουν ΜΑΖΙ Φ Υ Σ Ι Κ Α ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ την φωλιά τους λερωμένη . . . ? O κατάλογος με τέτοια ερωτήματα έχει και συνέχεια, αλλά . . .

  2. Θ.Τ. 11:02 10/07/2018

    Πετσοκομμένος συνταξιούχος είμαι κι εγώ ( 39 χρόνια δουλεμένα, πληρωμένα κ.λπ. ), αλλά ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ο ΑΝΤΙΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ μη λαικιστής Αλέκος Παπαδόπουλος. Γιά να μην ξανακοπούν πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να εφαρμοστεί το ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝ, αυτό που έλεγε συνέχεια ο ΓΑΠ μετά το «λεφτά υπάρχουν». Ο λαικιστής Τσίπρας – να ήταν μόνο αυτός ! ! ! – «δεν θα μειώσει» τις συντάξεις , ΑΚΡΙΒΩΣ όπως «έσκισε και το μνημόνιο» . . .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.