ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία στη Βουλή

Δραγασάκης: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον

«Απέτυχαν σε ό,τι επιχείρησαν, διαψεύστηκαν σε όσα είπαν» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ απέναντι στο τέλος του προγράμματος και τη συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κατά την ομιλία του στη Βουλή, είπε ότι η έξοδος από τα μνημόνια, συνιστά ευκαιρία για τη χώρα «ευκαιρία που δεν αφορά το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή την κυβέρνηση, αλλά είναι ευκαιρία που αφορά συνολικά την κοινωνία και τον ελληνικό λαό» και γι΄αυτό θα έπρεπε να συζητούν σήμερα οι πολιτικές δυνάμεις. «Εμείς δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον που θα αφορά τους πάντες. Και αυτή είναι η αξία αυτής της κυβέρνησης, ότι δημιουργεί ένα κοινό αγαθό. Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης προσανατολίστηκε σε αυτό που κάποιοι ονομάζουν μιζεραμπιλισμό...» σχολίασε ο Γιάννης Δραγασάκης την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ας το πάρουν επιτέλους κάποιοι απόφαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το νέο που βγήκε μέσα από την κρίση. Είναι νέα πολιτική δύναμη της αριστεράς η οποία αναδείχθηκε και παρά τα προβλήματα, παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Εμείς έχουμε σχέδιο, έχουμε στρατηγική, έχουμε προτάσεις, έχουμε την ιστορία με το μέρος μας. Γι΄αυτό τελικά θα κερδίσουμε» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Η χρεοκοπία, ο εκβιασμός

Σχολιάζοντας τη θέση του προέδρου της ΝΔ ότι το 2015 είχαμε ένα «αχρείαστο μνημόνιο» ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κατήγγειλε πως υπήρξε σχεδιασμός από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για χρεοκοπία στο πλαίσιο της «αριστερής παρένθεσης».

«Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για αχρείαστο μνημόνιο. Γιατί ήταν αχρείαστο; Είχε τελειώσει το προηγούμενο μνημόνιο; Το 2ο μνημόνιο είχε τελειώσει; Η 5η αξιολόγηση είχε τελειώσει; Είχαμε πάρει δόση; Είχε γίνει εκταμίευση από τις ευρωεκλογές και μετά; Μας λέει το καταπληκτικό ότι αν έμεναν, θα τελείωνε το μνημόνιο. Μα πείτε μας τι κάνατε ως κυβέρνηση; και μην μας λέτε τι θα κάνατε. Αν μένατε μπορεί να είχαμε άλλα 5 μνημόνια» είπε ο υπουργός Οικονομίας και οι πολίτες θυμούνται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα σε αδιέξοδο, μια κοινωνία σε κατάρρευση, ένα κράτος μετέωρο, που το 2ο μνημόνιο δεν είχε ολοκληρωθεί, το κράτος χρωστούσε και έπρεπε να πληρωθούν από το 2015 μέχρι το 2019 ποσό 80 δις ευρώ και δεν υπήρχε συμφωνία χρηματοδότησης, το πρόγραμμα είχε λήξει και είχε λάβει μια τεχνητή παράταση μέχρι 27 Φεβρουαρίου 2015.

«Τα ξεχάσατε αυτά; Ξεχάσατε την παγίδα που στήσατε στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ήταν παγίδα για τη χώρα; Ξεχάσατε ότι είχατε σχεδιάσει κάτι που προέβλεπε ότι την 1η Μαΐου 2015, έπρεπε να χρεοκοπήσουμε, διότι έληγε η συμφωνία, δεν υπήρχε χρηματοδότηση και έτρεχαν οι υποχρεώσεις; 'Αρα δεν υπήρχε ολοκληρωμένο μνημόνιο, υπήρχαν τεράστιες υποχρεώσεις χωρίς δανειακή σύμβαση για να μπορούμε να τις καλύψουμε και υπήρχαν υποχρεώσεις, δαπάνες που έπρεπε να γίνουν, χωρίς όμως να υπάρχουν ταμειακά διαθέσιμα. Στις 20 Φεβρουαρίου στο ταμείο το κράτους υπήρχαν μείον 425 εκατομμύρια ευρώ. Μείον! Δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις αν δεν υπογράφαμε τη συμφωνία. Αυτή ήταν η κληρονομιά. Αυτά μας παραδώσατε και έχετε το θράσος να μιλάτε για κόστος του 2015. Στήσατε έναν εκβιασμό για να αποτρέψετε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια να οδηγήσετε σε πρόωρη πτώση της κυβέρνησης και την καταστροφή της χώρας» ανέφερε για το δραματικό σκηνικό του 2015 και κατάθεσε τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την περίοδο πριν τις εκλογές του 2015 και δημοσιεύματα για μυστική σύσκεψη στην ΤτΕ για τα ταμειακά διαθέσιμα.

«Εμείς υπογράψαμε μνημόνιο υπό τις συνθήκες αυτές και το τελειώσαμε το μνημόνιο αυτό. Εσείς υπογράψατε δύο μνημόνια και δεν τελειώσατε κανένα μνημόνιο και δεν υπάρχει καμία εγγύηση πως αν μένατε στην κυβέρνηση που θα είχε καταλήξει αυτή η χώρα» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι «σήμερα ζούμε το τέλος αυτής της εφιαλτικής περιόδου για τη χώρα».

Ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε και στην έξοδο από το πρόγραμμα και είπε ότι επετεύχθη μια λειτουργική λύση για το χρέος και ασφαλής έξοδος αφού η χώρα θωρακίζεται απέναντι σε έκτακτες περιπτώσεις και εξωγενείς κινδύνους, δημιουργήθηκαν προϋποθέσεις για μόνιμα, εφεξής, μέτρα ανακούφισης από το δημοσιονομικό χώρο και υπάρχουν και δυνατότητες αλλαγής πολιτικής και στη φορολογία, και στις κοινωνικές δαπάνες. «Η οικονομία μπήκε σε τροχιά ανάκαμψης σταθερής και βιώσιμης, αντί για αύξηση ανεργίας έχουμε μείωση και στο κοινωνικό κράτος αντί για μείωση δαπανών έχουν ξεκινήσει μικρές έστω αυξήσεις» πρόσθεσε.

Ανέφερε επίσης ότι την ίδια ώρα λύνονται εκκρεμότητες του παρελθόντος όπως το Μακεδονικό, οι σχέσεις με την Αλβανία. «Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε, να λύσουμε, με όρους εθνικού συμφέροντος όλες τις εκκρεμότητες ώστε να δημιουργηθούν ευρύτερης σταθερότητας στην περιοχή και ευρύτερης συνεργασίας και ανάπτυξης» είπε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι αυτά τα τρία χρόνια δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό το παράξενο κόμμα της Αριστεράς να αναδειχθεί σε βασικό πόλο, σε εγγυητή της δημοκρατίας, του αγώνα για τις προοδευτικές αλλαγές και ένα παράδειγμα αριστερού κόμματος που θέλει να κυβερνά χωρίς να ενσωματώνεται στο σύστημα».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 3:50 06/07/2018

    Πως το δημιουργείς το καλύτερο μέλλον φασίστα Δραγασάκη; Με τα μνημόνια μέχρι και το 2060; Με τους Ισλαμιστές λαθρομετανάστες που φέρατε κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα; Κάθε μήνα χιλιάδες Έλληνες φεύγουν μόνιμα για το εξωτερικό χωρίς καμία προοπτική επιστροφής. Χιλιάδες Ελληνικές επιχειρήσεις φεύγουν για τα Σκόπια στα οποία εσείς ξεπουλήσατε την Μακεδονία καραγκιόζηδες του ΣΥΡΙΖΑ.Είσαστε μιά κυβέρνηση από προδότες, φασίστες και καθάρματα.Δεν πείθεις κανέναν φαφλατά Δραγασάκη.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.