ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Προχωράμε μπροστά», λένε στο Κίνημα Αλλαγής

«Επανεκκίνηση» κηρύσσει στο Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης

Την επόμενη μέρα του Ποταμιού επιχειρεί να οικοδομήσει τώρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, πατώντας “restart” στο κόμμα του, την ώρα όμως που ήδη ακούγονται φωνές περί …διάλυσής του.

«Tώρα Ποτάμι δυνατό και ενωμένο. Είμαστε εδώ για να κάνουμε μια προσπάθεια από σήμερα να ακουστούν ξανά έντονα οι θέσεις και οι αρχές μας», είπε στον Σκάι ο επικεφαλής του Ποταμιού λίγες ώρες μετά την ‘δύσκολη’, όπως την χαρακτήρισε, απόφαση να αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής. Ο ίδιος επιχείρησε να ξεκόψει εκ νέου τα σενάρια περί συνεργασίας του Ποταμιού με τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για προπαγάνδα.«Δεν θα στηρίξουμε αυτή την κυβέρνηση. Δεν αλλάζουμε έδρανα σε αυτή τη Βουλή»είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας για την ‘επανεκκίνηση’ που κάνει τώρα το Ποτάμι. «Πρέπει να επανεκκινήσουμε τις μηχανές στο φουλ για όλα τα σημαντικά πράγματα που θέτουμε»,είπε, μιλώντας για μία φιλελεύθερη δύναμη με μεταρρυθμιστική ορμή και σύγχρονες αντιλήψεις για τα πράγματα.

Την ίδια ώρα, ανοιχτό άφηνε το ενδεχόμενο διάλυσης του Ποταμιού στο συνέδριο που έχει ήδη εξαγγελθεί για τον Οκτώβριο, ο Σπύρος Δανέλλης. Ερωτηθείς σχετικά, ο βουλευτής Ηρακλείου απάντησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «αυτό θα αποφασιστεί από τον κόσμο που εξακολουθεί να έχει ως σημείο αναφοράς το Ποτάμι. Όλα είναι ανοιχτά. Η ζωή θα δείξει αν μπορούμε να σταθούμε αυτόνομα στα πόδια μας ως κόμμα». Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ως Ποτάμι«κάναμε μοιραία λάθη την κρίσιμη στιγμή», σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε να προσδοκούμε σε δημόσια παρέμβαση αν δεν δούμε την πολιτική ως πολιτική και όχι ως ακτιβισμό».

Να ξεκαθαρίσουν ότι δεν πρόκειται να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν τόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Αμυράς. «Δεν υπάρχει άσπρο-μαύρο, μπορεί να υπάρχουν κάποια νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα είναι θετικά. Είναι άλλο ψηφίζω νομοσχέδια, άλλο συνεργάζομαι. Αν η κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία, πάμε σε εκλογές. Δεν θα στηρίξουμε, είμαικατηγορηματικός», είπε ο πρώτος μιλώντας στον Alpha 9.89, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι «δεν πρόκειται να αντικαταστήσουμε τους ΑΝΕΛ». Αντιστοίχως, ότι «είτε φύγει ο Καμμένος είτε μείνει, το Ποτάμι δεν συνεργάζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε στη Δευτέρα Παρουσία», υποστήριξε ο Γιώργος Αμυράς. Με ποδοσφαιρικούς όρους προσέγγισε το ζήτημα ο Γιώργος Μαυρωτάς. «Πιο πιθανό είναι να πάρει το μουντιάλ η Γερμανία (σ.σ. έχει ήδη αποκλειστεί) παρά να στηρίξουμε εμείς την κυβέρνηση».
Τι λένε στο Κίνημα Αλλαγής

Από την πλευρά τους στο Κίνημα Αλλαγής πάντως, δείχνουν να κοιτούν μπροστά, προχωρώντας χωρίς τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Η αποχώρηση μέρους  του Ποταμιού θα αποκρυσταλλώσει ακόμα περισσότερο τον προγραμματικό μας λόγο, μιας και   το προηγούμενο διάστημα είχαμε παραφωνίες», δήλωσε στα Παραπολιτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, υποστηρίζοντας πως ήταν προφανές ότι όλο αυτό θα οδηγούσε εδώ, αλλά και πως μία σειρά στελεχών του Ποταμιού σε όλη την Ελλάδα παραμένουν στο Κίνημα Αλλαγής αφοσιωμένοι στον κοινό αγώνα που δίνουν όλοι καθημερινά. «Προχωράμε συνθέτοντας και ενώνοντας δυνάμεις. Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι μετά από κάθε εμπόδιο παίρνουμε δύναμη για να προχωρήσουμε ακόμα πιο μπροστά. Αυτό θα κάνουμε από εδώ κι εμπρός», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ότι  «οφείλουμε να τιμήσουμε την εντολή χιλιάδων πολιτών να προχωρήσουμε ενωμένοι», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Καμίνης. «Όταν ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου πέρυσι τον Αύγουστο, δεν είχα καμιά αυταπάτη ότι το εγχείρημα θα ήταν εύκολο. Αλλά είμαστε εδώ και συνεχίζουμε κανονικά», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Για «προαποφασισμένη - προσχεδιασμένη ενέργεια», μίλησε τέλος ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, σημειώνοντας με νόημα ότι «το πρόβλημα δεν ήταν ο ιλίγες διαφωνίες με εμάς, αλλά οι πολλές συμφωνίες με τον κ.Τσίπρα».

 

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. John 12:09 03/07/2018

    «Η αποχώρηση μέρους του Ποταμιού θα αποκρυσταλλώσει ακόμα περισσότερο τον προγραμματικό μας λόγο, μιας και το προηγούμενο διάστημα είχαμε παραφωνίες», δήλωσε στα Παραπολιτικά ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης.

    Άρα τι μας λέει ευθέως ο κύριος Χρηστίδης; Ότι ο συντηρητικός προγραμματικός λόγος της Φώφης, που ελκύει τους υπερήλικες ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, θα κυριαρχήσει. Ο Καμίνης και όσοι άλλοι προοδευτικοί απέμειναν στο κόμμα της Φώφης θα συνεχίσουν να της παρέχουν άλλοθι, ελπίζοντας ματαίως πως θα εκλεγούν βουλευτές…

    • nikos 12:58 03/07/2018

      ke o teo exi proodeftiko logo !! afto mas les….filelefthero logo exi..ke den ixe kamia thesi sto kinima alagis..ke se afto ine pou exi efthini i Gennimata!!

  2. Ευτυχώς δεν βρισκόμαστε στο 2012/13. Όσοι παρασύρθηκαν παρασύρθηκαν. Δεν έχει άλλο.

  3. pantelis 7:51 03/07/2018

    ο ίδιος ο Θεοδωράκης άνοιξε τούς ασκούς τού Αιόλου τώρα άλλος για Χιο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.