ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φακόρυζο με σταφίδες και βερίκοκα

Οι σταφίδες δίνουν μια αξεπέραστη γλύκα στο φακόρυζο.

Υλικά

  • 500 γρ.  ρύζι Καρολίνα
  • 6 φλ. νερό ή όσο χρειάζεται
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 4 φλ. νερό ή όσο χρειάζεται
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 2 φλ. φακές ψιλές Φαρσάλων
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • ¼ κ.γ. κρόκος Κοζάνης
  • 1/3 φλ. ζεστό νερό
  • ¾ φλ. σταφίδες ξανθές
  • ¾ φλ. βερίκοκα ξερά
  • μαϊντανός, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε μία ρηχή κατσαρόλα βάζουμε 6 φλ. νερό και ½ κ.γ. αλάτι και μόλις βράσει το αλατισμένο νερό, ρίχνουμε το ρύζι. Μόλις πάρει βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι το ρύζι να είναι μισοβρασμένο.

Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 4 φλ. νερό και αλάτι. Μόλις βράσει το αλατισμένο νερό, ρίχνουμε τις φακές. Μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 15-20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά και  αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει και το αφήνουμε στην άκρη.

Διαλύουμε τον κρόκο Κοζάνης σε 1/3 φλ. ζεστό νερό και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μισοβρασμένο ρύζι.

Προσθέτουμε τις φακές και ανακατεύουμε .

Περιχύνουμε το μείγμα του κρόκου και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, 10 περίπου λεπτά ακόμη.

Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τις σταφίδες και τα βερίκοκα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.