ΚΟΣΜΟΣ

Την επόμενη βδομάδα οι υπογραφές

Η Ολλανδία αγοράζει τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη από τις ΗΠΑ

Προχωρά η αγορά τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, της Ολλανδίας από τις ΗΠΑ, μετά τις καθυστερήσεις.

Ενα πρώτο μνημόνιο κατανόησης για την αγορά των MQ-9 Reaper θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα, στην αεροπορική έκθεση Φάρνμπορο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η συμφωνία για την αγορά αυτών των UAV, που κατασκευάζει η General Atomics, είχε εγκριθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2015 και η αξία της σύμβασης υπολογιζόταν πως θα ανερχόταν σε 339 εκατομμύρια δολάρια.

Η έκθεση του Φάρνμπορο αποτελεί συνήθως «κούρσα» ανάμεσα στην Boeing και την Airbus για το κλείσιμο παραγγελιών. Ο Ντόναλντ Τραμπ όμως προωθεί την πρωτοβουλία «Αγοράστε Αμερικανικά» με στόχο να αυξηθούν οι πωλήσεις, ιδίως οπλικών συστημάτων, εταιρειών των ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση του Τραμπ ανήγγειλε ότι τροποποιείται η πολιτική της Ουάσινγκτον για τις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό, για να γίνονται ευκολότερα παραδόσεις σε συμμάχους των ΗΠΑ.

«Θα αγοράσουμε τέσσερα Reapers. Το κοινοβούλιο ενημερώθηκε», ανέφερε προ ημερών ο εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας Πέτερ Φάλσταρ, προσθέτοντας ότι η υπογραφή της επιστολής στο Φάρνμπορο θα σημάνει την υπέρβαση του «τελευταίου εμποδίου». Πρόσθεσε πως η καθυστέρηση της υλοποίησης του σχεδίου για την αγορά των UAV δεν οφειλόταν σε πολιτικούς, αλλά δημοσιονομικούς λόγους και ότι πλέον η παραγγελία έχει αποφασιστεί να προχωρήσει με ταχείες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.