ΚΟΣΜΟΣ

Σουηδία

Η Πολεμική Αεροπορία τιθασεύει με βόμβες τις εστίες πυρκαγιών

Σε μία προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο τη πύρινη λαίλαπα που κατακαίει τεράστιες εκτάσεις της Σουηδίας τις τελευταίες ημέρες, οι αρχές της σκανδιναβικής χώρας επιστράτευσαν το βαρύ όπλο τους: την Πολεμική Αεροπορία. Όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», η σουηδική Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε με εκρηκτικά τις περιοχές όπου η φωτιά δεν έχει ακόμη κοπάσει.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα,ο Γιόχαν Στσιμάνσκι, διευθυντής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Σουηδίας, εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο οι ειδικοί αποφάσισαν να ρίξουν βόμβες για να τιθασεύσουν τη φωτιά.

«Από την έκρηξη «εκτοπίζεται» το οξυγόνο, χωρίς το οποίο η φωτιά δεν μπορεί να κάψει εκτάσεις», επισημαίνει ο Γιόχαν Στσιμάνσκι εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Bild_Fire_Sweden

«Το σχέδιο δούλεψε πολύ καλά. Το GPS και η κατευθυνόμενη με λέιζερ βόμβα (μήκους τριών μέτρων και βάρους 270 κιλών) μπόρεσαν να σβήσουν τη φωτιά σε μια ακτίνα περίπου 100 μέτρων», προσθέτει ο διευθυντής επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Σουηδίας.

Ο ίδιος εξηγεί ότι η Πολεμική Αεροπορία συσκέπτεται για να αποφασίσει εάν θα ρίξει περισσότερες βόμβες στις εστίες που παραμένουν ενεργές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.