ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες οι υποψηφιότητες λόγω κατάτμησης

«Κορυφαίοι» της Β’ Αθηνών… ψάχνουν περιφέρεια!

Τις συμμαχίες και τις τοπικές τους δυνάμεις, όπως επίσης και τις πιθανολογούμενες «καραμπόλες» στον εκλογικό νόμο ζυγίζουν υπουργοί, βουλευτές, «κορυφαίοι» και πολιτευτές όλων των κομμάτων στη Β’ Αθηνών και στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς η κατάτμηση των δυο αυτών μεγάλων περιφερειών δημιουργεί νέα δεδομένα.

Το ερώτημα «εσύ σε ποια περιφέρεια θα κατέβεις» είναι το υπ’ αριθμόν 1 θέμα συζήτησης μεταξύ βουλευτών από το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, οπότε και έγινε νόμος τους κράτους η κατάτμηση των δύο αχανών περιφερειών της Αττικής. Πλέον, η Β’ Αθηνών χωρίζεται σε τρεις περιφέρειες: τον νότιο, τον βόρειο και τον δυτικό τομέα. Σε ό,τι αφορά το παλιό Υπόλοιπο, πλέον «σπάει» σε Ανατολική και Δυτική Αττική και ήδη, οι βουλευτές που εκλέγονται στις εν λόγω περιφέρειες ψάχνονται και ψάχνουν.

 

Σταυρόλεξο

Όπως προαναφέρθηκε, τη δυσκολότερη δουλειά έχουν οι βουλευτές της Β’ Αθηνών και, μάλιστα, οι κορυφαίοι και προβεβλημένοι εξ αυτών, αφού θα πρέπει να επιλέξουν μία περιφέρεια που να έχουν καλλιεργήσει συμμαχίες, αλλά ταυτοχρόνως να μην παρατηρηθεί… συνωστισμός κορυφαίων –γιατί στην περίπτωση αυτή, μπορεί κάποιοι να μείνουν εκτός. Μεταξύ δυτικού και νότιου τομέα βρίσκεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, που προσπαθεί, όπως όλοι, να αποκωδικοποιήσει τα νέα δεδομένα. Τον βόρειο τομέα αναμένεται να επιλέξει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ οι ιστορικές οικογενειακές σχέσεις του με την Καισαριανή θα καθορίσουν και την επιλογή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά. Ταυτοχρόνως, για τον βόρειο τομέα φαίνεται να προσανατολίζεται και ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ στην ίδια περιφέρεια θα θέσει, εκτός απροόπτου, υποψηφιότητα και ο Κώστας Ζαχαριάδης. Αντιθέτως, μεταξύ νοτίου και δυτικού τομέα βρίσκεται ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ενώ τον βόρειο τομέα αναμένεται να επιλέξει και ο Δημήτρης Βίτσας –που τώρα εκλέγεται στον Πειραιά.

 

 

«Πάρτε αποφάσεις»

Σε κάθε περίπτωση, για τον ΣΥΡΙΖΑ πολλά θα εξαρτηθούν από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, καθώς από εκεί θα εξαρτηθεί αν κορυφαίοι όπως ο Γιάννης Δραγασάκης θα παραμείνουν σε αυτή τη λίστα ή θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο τις προβλέψεις στην κατατμηθείσα Β’ Αθηνών.
Πάντως, στη ΝΔ, τα πράγματα είναι μάλλον πιο απλά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη καλέσει τους βουλευτές να πάρουν τις αποφάσεις τους, ενώ η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί, σε ορισμένες περιπτώσεις, να… «κατευθύνει» τις επιλογές κάποιων προβεβλημένων στελεχών. Παρότι, για παράδειγμα, θεωρείται «τελειωμένο» ότι και οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης θα πολιτευθούν στον βόρειο τομέα, η ηγεσία της ΝΔ θα ήθελε τον κ. Γεωργιάδη να δώσει την μάχη στα δυτικά –κάτι που ο ίδιος μάλλον απορρίπτει. Στο νότιο τομέα θα βρεθούν ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η Άννα Ασημακοπούλου, ενώ μεταξύ νοτίου και δυτικού το σκέφτεται η Άννα Καραμανλή. Στον βόρειο τομέα θα διεκδικήσει την επανεκλογή του ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ μεταξύ… βορρά και νότου το ζυγίζει ο Νίκος Δένδιας.

Στα δυτικά έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα ο Μάκης Γιακουμάτος, ενώ το αυτό φαίνεται πως σκέφτεται και ο γνωστός αθλητικογράφος, Αντώνης Πανούτσος.

Το μέγα αίνιγμα, πάντως, είναι αν θα θελήσει να είναι υποψήφιος αλλά και πού ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς αποτελεί ένα βαρύ χαρτί και… ουδείς θέλει να τον έχει αντίπαλο στην ίδια εκλογική περιφέρεια!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.