ΚΟΣΜΟΣ

Δεν είναι γνωστός ο αριθμός των αγνοούμενων

Λάος: 19 πτώματα έχουν ανασυρθεί μετά την κατάρρευση υδροηλεκτρικού φράγματος

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έδωσε εντολή να ληφθούν μέτρα, περιλαμβανομένης της αποστολής μιας ειδικής ομάδας διάσωσης και αρωγής, για να προσφερθεί βοήθεια στα θύματα μετά την κατάρρευση ενός υδροηλεκτρικού φράγματος που ανεγειρόταν από νοτιοκορεάτικες κατασκευαστικές εταιρείες στο Λάος, γνωστοποίησε το γραφείο του.

Εκατοντάδες άνθρωποι στο νότιο Λάος αγνοούνται, ενώ, σύμφωνα με έναν λαοτιανό κυβερνητικό αξιωματούχο, ήδη 19 κάτοικοι έχουν ανασυρθεί νεκροί μετά την κατάρρευση του φράγματος, που προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες που κατάπιαν χωριά.

«Ο πρόεδρος διέταξε να ληφθούν σθεναρά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής μιας ομάδας διάσωσης και βοήθειας, καθώς και να ερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, καθώς δικές μας εταιρείες συμμετείχαν στην ανέγερση του φράγματος», δήλωσε εκπρόσωπος της προεδρίας στη Σεούλ.

Στο μεταξύ Μπουνχόμ Φομασάν, κυβερνήτης της απομακρυσμένης επαρχίας Αταπό, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λάος, όπου κατέρρευσε το φράγμα, γνωστοποίησε ότι 19 άνθρωποι «βρέθηκαν νεκροί» και πάνω 3.000 «πρέπει να διασωθούν», ενώ 2.851 διασώθηκαν ήδη, κατά δηλώσεις του που δημοσίευσε η εφημερίδα Vientiane Times.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.