LIFESTYLE

Μια ταινία που απέσπασε 8 υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ το 2006

Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και Μπραντ Πιτ είπαν όχι στο «Brokeback Mountain»

Ο Μπραντ Πιτ και ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο απέρριψαν την ταινία «Brokeback Mountain», την ιστορία που ύμνησε τον ομοφυλοφιλικό έρωτα και απέσπασε 8 υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ το 2006, τις περισσότερες υποψηφιότητες για εκείνη τη χρονιά.

Αυτό αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Γκας Βαν Σαντ σε συνέντευξη που έδωσε στο IndieWire.

Στον Βαν Σαντ είχε προταθεί να σκηνοθετήσει την ταινία, αλλά τελικά την σκηνοθέτησε ο Ανγκ Λι, αφού, όπως είπε ο Βαν Σαντ κανένας από τους ηθοποιούς δεν ήθελε να αναλάβει τους ρόλους που τελικά δέχτηκαν ο Τζέικ Τζίλενχαλ και ο Χιθ Λέτζερ.

«Κανείς δεν ήθελε να παίξει στην ταινία. Έχω δουλέψει πάνω σ’ αυτή και κατάλαβα ότι χρειάζονταν ένα ισχυρό καστ, από διάσημους ηθοποιούς. Αυτό όμως δεν λειτούργησε. Ζήτησα από τους συνήθεις ύποπτους, Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Ράιν Φίλιπ. Όλοι είπαν όχι».

Τα όσα δήλωσε ο Βαν Σαντ επιβεβαίωσαν με email που απέστειλαν στο IndieWire και οι παραγωγοί της ταινίας Ντιάνα Οσάνα και Τζέιμς Στκέμους.

«Ναι όλοι αυτοί οι νέοι κύριοι (εκείνη την εποχή) απέρριψαν την ταινία για διάφορους λόγους», έγραψαν.

Κοιτάζοντας πίσω στην έλλειψη ενθουσιασμού από την πλευρά των ηθοποιών να πάρουν μέρος στην ταινία ο Βαν Σαντ λέει ότι «αυτό που θα μπορούσαν να κάνω και αυτό που πιθανότατα θα έπρεπε να έκανα ήταν να προτείνω σε πιο άγνωστους ηθοποιούς και να μην ανησυχώ για το ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές».

Και συνέχισε «δεν ήμουν έτοιμος. Δεν είμαι σίγουρος γιατί. Υπήρξε ένα κόμπιασμα από πλευράς μου».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.