ΚΟΣΜΟΣ

Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους, το ένα ήταν μόλις ενός έτους

Μιζούρι: «Πλοίο του τρόμου» για 9μελή οικογένεια με 17 νεκρούς

Μάχη με τα κύματα έδινε επί ώρες τουριστικό σκάφος με 31 επιβαίνοντες στο Μιζούρι των ΗΠΑ όταν ξέσπασε καταιγίδα με αποτέλεσμα 17 άτομα να χάσουν τη ζωή τους,εκ των οποίων και τρία παιδιά.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα, ανάμεσα στους νεκρούς είναι εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες στις ΗΠΑ με θύματα τουρίστες.

Υπάρχουν ακόμη πέντε αγνοούμενοι και επτά τραυματίες.Στο σημείο επιχειρούν δύτες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.  Το δυστύχημα σημειώθηκε στις επτά το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα) όταν στην περιοχή είχαν εκδηλωθεί σφοδρές καταιγίδες.

Το πλοιάριο μετέφερε 31 επιβάτες, όταν μια ξαφνική καταιγίδα ξέσπασε στην λίμνη Τέιμπλ Ροκ κοντά στο Μπράνσον, με τα κύματα να πλημμυρίζουν σιγά-σιγά το σκάφος προτού βυθιστεί.

Συγκλονιστική μαρτυρία

Η Τία Κόλμαν δήλωσε ότι αυτή και ο ανιψιός της είναι οι μόνοι επιζήσαντες από τα 11 μέλη της οικογένειάς τους που έκανε το τουρ της λίμνης με την "Ride The Ducks"."Έχασα όλα μου τα παιδιά, έχασα τον άντρα μου", δήλωσε η Κόλμαν στον τηλεοπτικό σταθμό «Fox 59« της Ιντιανάπολις η Κόλμαν."Είμαι καλά, αλλά αυτό είναι πραγματικά σκληρό, απλά πολύ σκληρό", πρόσθεσε.

Η ίδια υποστηρίζει ότι ο οδηγός του πλοίο τους είπε να μην φορέσουν τα σωσίβιά τους, το οποίο όπως πιστεύει στοίχισε ζωές. Το πλήρωμα έλαβε προειδοποίηση να μπει μέσα στο πλοίο γρήγορα καθώς πλησίαζε η καταιγίδα, διευκρίνισε επίσης η Κόλμαν.

Τις δραματικές ώρες που έζησαν οι επιβάτες κατέγραψαν επιβάτες από παραπλέοντα σκάφη. Η εταιρεία εξέφρασε την βαθύτατη λύπη τους στους συγγενείς των θυμάτων και ανακοίνωσε ότι θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ είχε εκδώσει προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα, μόλις μισή ώρα πριν από το τραγικό συμβάν.

Πλοία-πάπιες

Η εταιρεία «Ride The Ducks», με έδρα το Μπράνσον του Μιζούρι, διοργανώνει περιηγήσεις με πλοιάρια , τα λεγόμενα «πλοία-πάπιες».Τα σκάφη αυτά χρησιμοποιούνται για περιηγήσεις τουριστών σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Τα περίφημα «πλοία-πάπιες» χρησιμοποιήθηκαν πρώτη φορά από τον αμερικανικό στρατό στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να μεταφέρουν στρατιώτες και προμήθειες και στη συνέχεια μετατράπηκαν σε τουριστικά οχήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.