ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για το πλαστό έγγραφο 

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα δάνεια των αδελφών Τσίπρα ζήτησε ο Χ. Αθανασίου

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να ανασύρει τη δικογραφία για τη χρήση πλαστού εγγράφου (ασφαλιστικής ενημερότητας) από τα αδέλφια του πρωθυπουργού προκειμένου να λάβουν δημόσιο έργο», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Πρόσθεσε πως πρέπει να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα σε ποινικό επίπεδο, για να διερευνηθεί και τι έγινε και με την υπόθεση της πλαστογραφίας αλλά και ενδεχομένως της απόπειρας απάτης.

Σημείωσε πως η υπόθεση ήταν γνωστή στη Μυτιλήνη από το 2012 όταν οι τοπικές υπηρεσίες έλαβαν από τα αδέλφια του κ. Τσίπρα την ασφαλιστική ενημερότητα με το όνομα του ξαδέλφου τους Γιώργου Τσίπρα. «Προσκομίστηκε στην Περιφέρεια το έγγραφο. Είχαν δώσει τα αντίγραφα και ζητήθηκαν τα πρωτότυπα.

Όταν πήγε και το δεύτερο έγγραφο είδαν οι υπηρεσίες ότι ήταν εντελώς διαφορετική η σφραγίδα και το μέρος της υπογραφής. Η Περιφέρεια έστειλε τα στοιχεία τότε στον εισαγγελέα. Σχηματίστηκε δικογραφία, έγινε έρευνα και αυτό που ξενίζει είναι ότι ασχολήθηκαν όλοι με το έλασσον δηλ με το ποιος έκανε τη χρήση του πλαστού και όχι με το μείζον δηλ ποιος έκανε την πλαστογραφία, που είναι κακούργημα» τόνισε.
Ο κ. Αθανασίου γνωστοποίησε πως για την υπόθεση ήταν ενήμερος ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος του είπε επί λέξει: «Άκου Χαράλαμπε, εγώ χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν κάνω. Ας αποφανθεί η δικαιοσύνη» και αυτό δείχνει την ποιοτική διαφορά του από τη σημερινή κυβέρνηση.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.