ΚΟΣΜΟΣ

Αρκεί να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις 

Πούτιν: Είμαι έτοιμος να συναντήσω οπουδήποτε τoν Τραμπ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα από το Γιοχάνεσμπουργκ όπου πραγματοποιείται η συνάντηση των χωρών της ομάδας BRICS, ότι είναι έτοιμος να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον και να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ή να τον προσκαλέσει να επισκεφθεί τη Μόσχα.

Επεσήμανε ακόμη ότι και οι δύο είναι έτοιμοι για περαιτέρω συναντήσεις κορυφής, τονίζοντας ωστόσο πως πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνουν τέτοιες συναντήσεις.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε επίσης ότι οι συναντήσεις με τον Τραμπ είναι ωφέλιμες, όχι μόνο για την Ρωσία και τις ΗΠΑ αλλά και για όλο τον κόσμο.

Παράλληλα επεσήμανε, ότι οι τηλεφωνικές επαφές μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον δεν αρκούν και πως οι δύο πλευρές πρέπει να συναντώνται για να συζητούν ζητήματα όπως είναι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και οι διεθνείς διενέξεις. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο σε διάφορες διεθνείς συναντήσεις, ιδιαίτερα στην συνάντηση κορυφής των G20. «Υπάρχουν ακόμη σχέδια για πιθανές επαφές σε άλλα διεθνή φόρα» δήλωσε ο Πούτιν και προσέθεσε ότι «παρ’ όλες τις δυσκολίες, στην δεδομένη περίπτωση όσον αφορά τις δυσκολίες στην εσωτερική πολιτική ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, η ζωή συνεχίζεται και οι δικές μας επαφές συνεχίζονται».

Αναφερόμενος στον ίδιο τον Τραμπ, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι μπορεί να ασκεί κανείς κριτική στον Τραμπ, αλλά το μεγάλο του προσόν είναι ότι επιδιώκει να εκπληρώσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις. Αυτό είναι, είπε ο Πούτιν, αυτό που ξεχωρίζει τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, «επειδή κατά κανόνα, μετά τις εκλογές οι διάφοροι ηγέτες ξεχνούν τι είχαν υποσχεθεί στον λαό όταν κατέβαιναν στις εκλογές, αλλά ο Τράμπ όχι. Μπορεί να του ασκεί κάποιος κριτική για αυτά που κάνει και είναι πολλοί αυτοί που ασχολούνται με αυτή την κριτική, όμως ένα πράγμα είναι προφανές, ότι επιδιώκει να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις».

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.