ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πρόκριση-θρίλερ στα προημιτελικά

Πρόκριση στα πέναλτι για την Αγγλία

Η Αγγλία προκρίθηκε στους 8 του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία με το ματς να γίνεται στη Σαμάρα για μια θέση στους τέσσερις της διοργάνωσης. Το ματς με την Κολομβία κρίθηκε στα πέναλτι (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση), με τα «λιοντάρια» να επικρατούν 4-3 και να πανηγυρίζουν την παρουσία τους στα προημιτελικά.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς αξιόλογες φάσεις παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων να επιτεθούν και να δημιουργήσουν. Στο δεύτερο μέρος, όμως, η Αγγλία προηγήθηκε με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κέιν στο 57' (το κέρδισε ο ίδιος) και έβαλε δύσκολα στην Κολομβία που έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει λίγο πριν το φινάλε. Συγκεκριμένα, μετά από λάθος στην άμυνα της Αγγλίας η Κολομβία βγήκε στην αντεπίθεση, ο Κουαδράδο από τα δεξιά έγινε αποδέκτης της μπάλας, έκανε και το σουτ και έστειλε τη μπάλα έξω.

Στο 93', όμως, η Κολομβία βρήκε το γκολ της ισοφάρισης «σκοτώνοντας» τους Αγγλους. Μετά από κόρνερ (το οποίο προήλθε μετά από εκπληκτική επέμβαση του Πίκφορντ σε σουτ του Ουρίμπε) ο Μίνα με κεφαλιά έκανε το 1-1 και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Αν και το 30λεπτο ήταν χορταστικό σε ευκαιρίες, το 1-1 δεν άλλαξε και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Χέντερσον για την Αγγλία και Ουρίμπε-Μπάκα για την Κολομβία ήταν άστοχοι, με τον Ντάιερ να εκτελεί το τελευταίο πέναλτι στέλνοντας τους Αγγλους στα προημιτελικά με 4-3!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.