ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ψητά καλαμάρια λεμονάτα με ρόκα

Τα καλαμάρια είναι πολύ τρυφερά και δεν χρειάζονται πολύ ώρα ψήσιμο.

Υλικά

  • 800 γρ. καλαμάρια
  • 2 λεμόνια, ξύσμα από το μισό και τα υπόλοιπα κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • φέτες ντομάτας, για γαρνίρισμα
  • ελαιόλαδο, κατά βούληση
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και χαράσσουμε τα καλαμάρια.

Βάζουμε την γκριλιέρα να ζεσταθεί και μόλις κάψει, ρίχνουμε τα καλαμάρια σε δόσεις, έτσι ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία της γκριλιέρας.

Ψήνουμε τα καλαμάρια για 2 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες τους.

Προσθέτουμε κάπου ενδιάμεσα στην γκριλιέρα το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι.

Σερβίρουμε τα καλαμάρια αμέσως σε πιάτα, γαρνίρουμε με φύλλα ρόκας, φέτες λεμονιού και φέτες ντομάτας.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.