ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ρεβίθια με σπανάκι και κουκουνάρι

Τα ρεβίθια μαγειρεύονται με χιλιάδες τρόπους και είναι σίγουρα από τα πιο νόστιμα όσπρια.

Υλικά

  • 3 φλ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ
  • 2/3  φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φύλλα δεντρολίβανο
  • 1 κοφτό κ.γ. κουρκουμά
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
  • 1 κοφτό κ.γ. ντοματοπελτέ
  • 750 γρ. φύλλα σπανάκι
  • 1 φλ. του καφέ άνηθο
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια.

Σε μία μεσαία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, σχεδόν αμέσως ρίχνουμε τα φύλλα του δεντρολίβανου και στη συνέχεια τα ρεβίθια.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον κουρκουμά.

Ρίχνουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβίθια, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.

Αφαιρούμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι τα ρεβίθια να κρυώσουν ελαφρώς.

Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τον ντοματοπελτέ για 2- λεπτά.

Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια, το κουκουνάρι και αφήνουμε να πάρουν μία βράση να δέσουν οι γεύσεις.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε το φαγητό είτε ζεστό ως κυρίως πιάτο, είτε κρύο ως σαλάτα.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.