ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σαλάτα με μαριναρισμένες γαρίδες, αβοκάντο, ντομάτες και σάλτσα βαλσάμικου σύκο

Εξαιρετική συνταγή για σαλάτα με μαριναρισμένες γαρίδες, αβοκάντο, ντομάτες και σάλτσα βαλσάμικου σύκο.

Υλικά

Για τη σαλάτα:

  • 10 γαρίδες, καθαρισμένες χωρίς τα κεφάλια
  • 5 μοσχολέμονα, χυμό
  • 3 λεμόνια, χυμό
  • 2 πορτοκάλια, χυμό
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 αβοκάντο, τεμαχισμένο
  • 2 μεγάλες ντομάτες, τεμαχισμένες
  • μαϊντανός, χοντροκομμένος, για γαρνίρισμα

Για τη σάλτσα:

  • 1/3 φλ ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου σύκο
  • αλάτι, κατά βούληση

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 1 λεπτό.

Στραγγίζουμε τις γαρίδες, τις βάζουμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό και μόλις κρυώσουν, τις στραγγίζουμε.

Βάζουμε τις γαρίδες σε ένα άλλο μπολ και προσθέτουμε τους χυμούς από τα εσπεριδοειδή.

Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για 2 ώρες.

Μετά τις 2 ώρες, προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για άλλες 2 ώρες.

Σε ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε τις  γαρίδες, κρατώντας τα κρεμμύδια της μαρινάδας και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα:

Ρίχνουμε σε ένα σέικερ το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου σύκο,  το αλάτι  και χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα βαλσάμικου σύκο, ανακατεύουμε, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.