ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο επίκεντρο η πορεία της οικονομίας

Συνεδρίαση Eurogroup χωρίς Ελλάδα στην ατζέντα

Συνεδριάζουν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χωρίς η Ελλάδα να συμπεριλαμβάνεται στα θέματα της ημερήσια διάταξης.

Στο επίκεντρο του Eurogroup που αρχίζει στις 3 το μεσημέρι στις Βρυξέλλες θα βρεθεί η οικονομία της Ευρωζώνης ενώ θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην εμβάθυνση της ΟΝΕ, με αφορμή τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ιουνίου.

Παράλληλα, οι υπουργοί θα συζητήσουν την πορεία της Οικονομίας της Ευρωζώνης, με βάση τη θερινή ενδιάμεση Εκθεση που θα παρουσιάσει η Κομισιόν, αλλά και τον προυπολογισμό του 2019. Σε επίπεδο κρατών-μελών, το Εurogroup θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα των αποστολών σε Ισπανία και Ιρλανδία, στο πλαίσιο της εποπτείας των οικονομιών των δύο χωρών.

Το Ελληνικό ζήτημα θα βρεθεί αύριο στο Διοικητικό Συμβουλίο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα δώσει το πράσινο φως για την εκταμίεση της πέμπτης και τελευταίας δόσης ύψους 15 δισ. ευρώ που χορηγείται προς την Ελλάδα στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος αξιολόγησης.

Χθες δόθηκε στη δημοσιότητα το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα που ενέκρινε η Κομισιόν και παρουσίασαν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο αρμόδιος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Το πλαίσιο προβλέπει τριμηναίες αποστολές αξιολόγησης για τον έγκαιρο εντοπισμό των κινδύνων, που θα επιτρέπει την αντιμετώπισή τους σε αρχικό στάδιο ενώ θα εκδίδονται τριμηνιαίες αναφορές με τα ευρήματα της Κομισιόν και θα υποβάλλονται στο Ευρωκοινοβούλιο, στην ελληνική Βουλή και στο Euro Working Group. H ενεργοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους θα γίνεται στη βάση των θετικών αναφορών.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.