Neo

ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί Κυριάκο για την παρουσία Ντόρας στην ορκωμοσία Ερντογάν

Η απόφαση της Ντόρας Μπακογιάννη να παραστεί στην ορκωμοσία του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν κανονίστηκε χωρίς καμία συνεννόηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών με το κόμμα της, αφού η ίδια διατηρεί εδώ και χρόνια στενή προσωπική και φιλική σχέση με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα μπορούσε να… αφήσει αυτή την εξέλιξη να πέσει κάτω, καθώς εξέδωσε ανακοίνωση, διατυπώνοντας κρίσιμα ερωτήματα. «Την ίδια στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση βαδίζει στον ολισθηρό δρόμο του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλίας, με πρόσχημα την ονομασία της FYROM, η παρουσία της Ν. Μπακογιάννη στην ορκωμοσία Ερντογάν εκθέτει τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη και δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τη στάση τους:

- Πρόκειται για επίσημη εκπροσώπηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή για προσωπική υπόθεση της τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης της Ν.Δ.;

- Έχει υπάρξει επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών για αυτήν την παρουσία;», διερωτάται η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για τους 2 Έλληνες αξιωματικούς που κρατούνται άδικα στην Τουρκία χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, η συνοχή και η αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς πρέπει να είναι δεδομένες. Οι προσωπικές κινήσεις αβρότητας και δημοσίων σχέσεων δεν βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση». «Επίσης, δεν βοηθά η υποκριτική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν χάνει ευκαιρία να κατηγορεί για υποχωρητικότητα την ελληνική κυβέρνηση, δικαιολογώντας έτσι την τουρκική προκλητικότητα, ενώ θα τιμήσει με την παρουσία της την ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας τα «δύο μέτρα και δύο σταθμά» που εφαρμόζει ως προς την Τουρκία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === Η ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.
    === ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΣΕ ΑΥΤΕΣ
    ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
    ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑ-
    ΧΙΣΤΟΝ ΑΤΟΠΗ.
    === ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΕΑΝ Η ΝΤΟΡΑ
    ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ‘Η ΙΔΙΩΤΕΥΟΝΤΑΣ.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.