ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σπιτική λεμονάδα με μέλι, τζίντζερ, κουρκουμά και μηλόξυδο

Εξαιρετική συνταγή για λεμονάδα με μέλι, τζίντζερ, κουρκουμά και μηλόξυδο.

Υλικά

Για τη λεμονάδα:

  • 1 φλ. (250ml) χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος (5-7 λεμόνια)
  • σιρόπι μελιού με τζίντζερ και κουρκουμά
  • 2 φλ. (500ml) κρύο μεταλλικό νερό
  • ¼ φλ. (60 ml) μηλόξυδο
  • 2 φλ. (500ml) κρύο ανθρακούχο νερό
  • πάγος, για το σερβίρισμα
  • μοσχολέμονο, σε φέτες, για γαρνιτούρα
  • θυμάρι, για γαρνιτούρα

Για το σιρόπι μελιού με τζίντζερ και κουρκουμά:

  • 1/4 φλ. (84γρ.)  μέλι
  • 1/2 φλ.(120ml) νερό
  • 45 γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοτριμμένο
  • 45 γρ. φρέσκο κουρκουμά, ψιλοτριμμένο

Εκτέλεση

Για τη λεμονάδα:

Στύβουμε 5-7 λεμόνια (ανάλογα με το μέγεθός τους) με τον ηλεκτρικό λεμονοστίφτη και μεταφέρουμε το φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού σε μια μεγάλη κανάτα.

Προσθέτουμε το σιρόπι μελιού με τζίντζερ και κουρκουμά, το κρύο μεταλλικό νερό, το μηλόξυδο και βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρουμε.

Λίγο πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε στην κανάτα το κρύο ανθρακούχο νερό.

Σερβίρουμε σε 4 με 6 ποτήρια (ανάλογα μέγεθός τους) με πάγο, φέτες μοσχολέμονου και θυμάρι και απολαμβάνουμε.

Για το σιρόπι μελιού με τζίντζερ:

Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το μέλι και το νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί εντελώς το μέλι στο νερό.

Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοτριμμένο τζίντζερ και κουρκουμά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 30 λεπτά.

Σουρώνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για 60 λεπτά.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.