ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mαζί με τον γγ Πολιτικής Προστασίας

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο o Π. Σκουρλέτης και ο Ν. Τόσκας

Στο Ενιαίο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο παραμένουν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μαζί με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, τον αρχηγό και τους υπαρχηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή συντονίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κινέτα Αττικής, η οποία εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι.

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ άμεσα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούν 47 οχήματα με 110 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Προς ενίσχυσή των δυνάμεων, μεταβαίνουν άλλα 17 οχήματα με 45 πυροσβέστες από όμορες Πυροσβεστικές Διοικήσεις καθώς και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Θεσσαλονίκη.

Σημειώνεται ότι το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν:

-Οι ένοπλες δυνάμεις με 3 προωθητήρες γαιών και ένα αεροσκάφος για τη μεταφορά 30 πυροσβεστών (πεζοπόρο τμήμα) από Θεσσαλονίκη

-Η Περιφέρεια Αττικής με 6 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα

-Ο δήμος Μεγαρέων με 7 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα

-Ο δήμος Λουτρακίου με 4 υδροφόρες, 3 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και 2 φορτωτές

-Ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με ένα εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ, ενώ οι πυροσβεστικές υπηρεσίες όλης της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση μερικής επιφυλακής.

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.