ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματική Συνδιάσκεψη το φθινόπωρο

Στο φουλ βάζουν τις μηχανές στο Κίνημα Αλλαγής

Πολιτικές εξελίξεις ακόμα και πριν από το τέλος του έτους ‘βλέπουν’ στο Κίνημα Αλλαγής, που βάζουν στο φουλ τις μηχανές, κοιτώντας μπροστά. Αυτό προέκυψε από την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, μετά την αποχώρηση του Ποταμιού, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ σε μία συμβολική κίνηση, προκειμένου να καταδειχθεί ότι η αποχώρηση του Ποταμιού όχι μόνο δεν διέλυσε, αλλά συσπείρωσε τον χώρο.

Ήδη, στον σχεδιασμό των περιοδειών κορυφαίων στελεχών του Κινήματος Αλλαγής ανά την Ελλάδα, μπαίνει ‘μπροστάρης’ η ίδια η Φώφη Γεννηματά, που μετά τις 15 Ιουλίου θα βρεθεί στην Κεντρική Μακεδονία, ενώ για την 18η Ιουλίου προγραμματίζει και κεντρική πολιτική ομιλία στις Σέρρες. Κατά τα λοιπά, με τα κορυφαία στελέχη του κόμματος να έχουν ειδοποιηθεί ότι δεν προβλέπονται για αυτά …διακοπές, μετά από τις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα, δίνουν ραντεβού για το φθινόπωρο, οπότε και αναμένεται να πραγματοποιηθεί Προγραμματική Συνδιάσκεψη. Στην πραγματικότητα, στην εισήγησή της η Φώφη Γεννηματά προανήγγειλε συνδιασκέψεις με αιχμές την ανάπτυξη και το αποκεντρωμένο κράτος σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, καθώς και Εθνική Συνδιάσκεψη πριν από το τέλος του έτους, όπου και το Κίνημα Αλλαγής θα διατυπώσει τους βασικούς άξονες του πολιτικού προγραμματισμού του. Σε αυτή και αναμένεται να επιβεβαιωθεί η γραμμή του κόμματος υπέρ της αυτόνομης πορείας και αυτοδύναμης στρατηγικής, κόντρα σε όσους προεξοφλούν συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με τη ΝΔ. Την ολοκληρωμένη πρόταση στην οποία θα καταλήξουν στην Συνδιάσκεψη, θα καταθέσουν εξάλλου τόσο στον λαό πριν από τις εθνικές εκλογές, όσο και στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτές, εφόσον πάρουν την τρίτη διερευνητική εντολή, στην οποία αποσκοπούν, προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Αντιλαμβανόμενοι, άλλωστε, ότι στον δρόμο προς τις εκλογές, θα τους ασκηθεί τεράστια πίεση, ακόμα και με ανοίγματα σε στελέχη του χώρου, καθώς το θερμόμετρο της πόλωσης θα χτυπήσει ‘κόκκινο’, στο Κίνημα Αλλαγής θα προσπαθήσουν να απεμπλακούν από τη συζήτηση για μετεκλογικές συνεργασίες, επιμένοντας ότι δεν θα συνεργαστούν με τη ΝΔ σε περίπτωση νίκης της χωρίς αυτοδυναμία, και αντιπροτείνοντάς της να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι τυχαίο ότι η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στον ‘πόλεμο’ που δέχεται το Κίνημα Αλλαγής από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, τονίζοντας ότι «όσο μας πολεμούν για να μας μικρύνουν, τόσο θα μεγαλώνουμε». Αποφασισμένοι εξάλλου να μην ασχοληθούν ξανά με την αποχώρηση του Σταύρου Θεοδωράκη ή τις επιθέσεις του Γιάννη Ραγκούση, στο Κίνημα Αλλαγής έδωσαν το σύνθημα για δυναμική συνέχεια στο εξής, με ολοκλήρωση της οργανωτικής συγκρότησης του κόμματος, αλλά και στελέχωση των ψηφοδελτίων όσο και των τομέων του Κινήματος. Χθες, μάλιστα, ορίστηκε Γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, ο Σταμάτης Μαλέλης, γνωστός δημοσιογράφος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.