ΚΟΣΜΟΣ

Χάθηκε στον καπνό το Σαν Φρανσίσκο

Τεράστια πυρκαγιά στη Βόρεια Καλιφόρνια [εικόνες & βίντεο]

Στο έλεος της πύρινης λαίλαπας βρίσκεται η βόρεια Καλιφόρνια με την πυρκαϊά να εξαπλώνεται σε αγροτικές περιοχές και να υποχρεώνει εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Η φωτιά ξεκίνησε το Σάββατο περίπου 160 χλμ βορειοανατολικά του Σαν Φρανσίσκο και βορειοδυτικά του Σακραμέντο και υποβοηθούμενη από ισχυρούς ανέμους και την ξηρασία γρήγορα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε μια έκταση 180 τ.χλμ, που φιλοξενεί κυρίως αγροκτήματα και ράντσα.

 

 

31

 

 

Σύννεφα καπνού και στάχτης έφθασαν μέχρι το Σαν Φρανσίσκο σκεπάζοντας αυτοκίνητα και σπίτια.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=24&v=E1SM8RA2lcw

 

Περίπου 300 άνθρωποι έφυγαν άρον-άρον από τα σπίτια τους καθώς οι φλόγες απειλούν πάνω από 100 κτίρια. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής τραυματισμοί. Πύρινες γλώσσες κατατρώνε περίπου τέσσερα τ.χλμ αγροτολιβαδικών εκτάσεων την ώρα, και εξαπλώνονται ταχύτατα.

 

California Wildfires

 

California Wildfires

 

Η υψηλή θερμοκρασία κι οι άνεμοι που τροφοδοτούν τη φωτιά αυτή καθώς και άλλα πύρινα μέτωπα στις δυτικές ΗΠΑ αναμένεται να κρατήσουν μέχρι τα τέλη του μήνα στη Γιούτα, σε περιοχές της Καλιφόρνια, του Άινταχο, της Νεβάδα, του Όρεγκον και της Πολιτείας της Ουάσιγκτον, σύμφωνα με αξιωματούχους.

APTOPIX California Wildfires

 

Στο Κολοράντο οι Αρχές διέταξαν την εκκένωση άνω των 2.500 κατοικιών σε μια ζώνη 202 τ. χλμ. καθώς οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο πάνω από έξι πυρκαϊές, ενώ συνελήφθη για εμπρησμό ένας 52χρονος Δανός υπήκοος που ζει παράνομα στη χώρα.

Στο Γουαϊόμινγκ περίπου 150 πυροσβέστες προσπαθούν να σταματήσουν μια πυρκαϊά που μαίνεται σε εθνικό δρυμό κοντά στα όρια της πολιτείας με το Κολοράντο και έχει αποτεφρώσει έκταση 85 τ. χλμ. από τις 10 Ιουνίου.

Αντιμέτωπη με πύρινο εφιάλτη είναι και μια περιοχή στη Γιούτα, κοντά σε μια τεχνητή λίμνη, αγαπημένο προορισμό για ψάρεμα. Οι φλόγες έχουν κάψει μια έκταση περίπου 25 τ.χλμ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.