ΚΟΣΜΟΣ

Εικόνα

Το πανεπιστήμιο του Essex αναγόρευσε την Δούρου επίτιμη διδάκτορα

Το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Essex αναγόρευσε το πρωί της Πέμπτης σε επίτιμη διδάκτορά του, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου περιέγραψε το αποτύπωμα της τρέχουσας κρίσης, και το πώς μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον με όρους κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της σχετικής ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε,.

«Δεν πρόκειται για προσωπική, αλλά για συλλογική τιμή. Οφείλεται στο πανεπιστήμιο του Essex, που μου προσέφερε τα κατάλληλα εργαλεία για την κατανόηση και την ανάλυση της παρούσας κρίσιμης χρονικής συγκυρίας στην Ευρώπη γενικότερα και στην Ελλάδα ειδικότερα», είπε η Ρένα Δούρου, αναφερόμενη παράλληλα στον καθηγητή της Ερνέστο Λακλάου:

«Έχω ξεχωριστές αναμνήσεις από τον Ernesto Laclau, ο οποίος διηύθυνε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ‘Ιδεολογία και Ανάλυση Λόγου’. Η ιδεολογική και εμπεριστατωμένη ανάλυσή του αναφορικά με το κρίσιμο ζήτημα της χειραφέτησης άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτομαι και ενεργώ», επεσήμανε.

«Η Ελλάδα», συνέχισε η Ρένα Δούρου, «αντιμετωπίζει μαζί με άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου μια πολύπλευρη κρίση. Η οικονομική κρίση ανέδειξε όλες τις εγγενείς αδυναμίες της Ευρωζώνης, ενώ αναπτύσσεται η εθνικιστική ακροδεξιά».

Ενώ αναφέρθηκε στο τριπλό έλλειμμα που χαρακτηρίζει σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τηνίδια: «Ελλειμμα δημοκρατικής νομιμότητας, έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας και έλλειμμα κοινού σχεδίου για το μέλλον».

Οπως είπε η Περιφερειάρχης Αττικής «εξήντα χρόνια από την εδραίωσή του, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα στερείται ενότητας και ελκυστικότητας, καθώς αμαυρώνεται από τις ολοένα και αυξανόμενες λαϊκιστικές φωνές περί υπεραπλουστευμένων και επικίνδυνων εναλλακτικών».

Απευθυνόμενη, τέλος, στους φετινούς αποφοίτους του Πανεπιστημίου, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, τόνισε:

«Από τα ίδια έδρανα του εξέχοντος πανεπιστημίου σε αυτά του Ελληνικού Κοινοβουλίου και στην πρώτη γραμμή της πολιτικής ζωής της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της πιο κρίσιμης περιόδου του 21ου αιώνα. Εάν τα κατάφερα, σας δίνω μία και μοναδική συμβουλή: μην συμβιβάζεστε με τίποτα λιγότερο».

Η Ρένα Δούρου ποζάρει με το πτυχίο της επίτιμης διδάκτορος -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/STRΗ Ρένα Δούρου ποζάρει με το πτυχίο της επίτιμης διδάκτορος -Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ/STR

 

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. MARINA. 11:17 04/08/2018

    Παρτο και βαλτο εκει που ξερεις αυτο το κ@λοχαρτο αθλιο κομματοσκυλο του ΣΥΡΙΖΑ.

  2. MARINA. 23:09 24/07/2018

    Πως ειναι ετσι το σουργελο. Δεν βρεθηκε καποιος Ελληνας συγγενης νεκρου απο την Μανδρα, να της το περασει κολαρο; Γη και υδωρ εχουν δωσει στους ξενους οι Συριζαιοι και αυτοι τους ανταμοιβουν με κωλοχαρτα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.