ΕΛΛΑΔΑ

Αφορά περίπου 200.000 συντάξεις

Τον Αύγουστο τα αναδρομικά στους συνταξιούχους από τις λάθος κρατήσεις στις επικουρικές

Με τις συντάξεις του Αυγούστου αναμένεται ότι θα πάρουν πίσω οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά με τις λανθασμένες κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ.

Πρόκειται για περίπου 200.000 συνταξιούχους που είχαν κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ οι οποίες δεν αντιστοιχούσαν στο νέο ποσό της επικουρικής σύνταξης που κόπηκε μετά τον επανυπολογισμό με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

Συνολικά, θα επιστραφούν περίπου 51,5 εκατ. ευρώ σε όσους τον Μάιο είδαν την επικουρική τους σύνταξη αυξημένη εξαιτίας της διόρθωσης που έγινε στον τρόπο υπολογισμού της παρακράτησης.

Αναφορικά με τις επιστροφές ποσών που παρακρατήθηκαν λανθασμένα υπέρ του ΑΚΑΓΕ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΕΤΕΑΕΠ έξι στους δέκα δικαιούχους αναδρομικών θα λάβουν με την πληρωμή της σύνταξης του Αυγούστου ποσό 150-350 ευρώ.

Περίπου δύο στους δέκα δικαιούνται κάτω από 150 ευρώ, ενώ υπάρχει και ένα 20% που δικαιούται υψηλότερα ποσά, δηλαδή πάνω από 350 ευρώ.

Τα αναδρομικά αφορούν συνταξιούχους του Δημοσίου (πρώην ΤΕΑΔΥ), των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ), της Αγροτικής Τράπεζας (πρώην ΕΛΕΜ), των ασφαλιστικών ταμείων και οργανισμών (πρώην ΤΕΑΠΟΚΑ), του Εμπορικού Ναυτικού (ΤΕΑΠΙΕΝ), χημικούς (ΤΕΑΧ), της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΤΕΑΠΕΡΤ), όπως και διάφορες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.