ΚΟΣΜΟΣ

Καλεί ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα σε αναμόρφωση του ΠΟΕ

Τουσκ: Υπάρχει χρόνος για να αποφευχθεί το χάος στο εμπόριο

Υπάρχει χρόνος για να αποφευχθεί το χάος στο πεδίο του εμπορίου δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι η Κίνα, οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν καθήκον να μην αρχίζουν εμπορικούς πολέμους και κάλεσε τις κυβερνήσεις των τριών χωρών να συμβάλλουν στη διαδικασία με σκοπό να αναμορφωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (ΠΟΕ).

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, o Ντόναλντ Τουσκ πρόσθεσε ότι υπάρχει χρόνος για να αποφευχθεί το ξέσπασμα συγκρούσεων και το χάος στο πεδίο του εμπορίου.

Ο Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ βρίσκονται στο Πεκίνο για την ετήσια σύνοδο ΕΕ-Κίνας, επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας. Από πλευράς Κίνας, επικεφαλής της αντιπροσωπείας έχει τεθεί ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.

Οπως είπε ο κ. Τουσκ στις δηλώσεις του κατά την έναρξη της 20ής Συνόδου Κίνας-ΕΕ, ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου χρειάζεται να αποκτήσει νέους κανόνες, τόσο για τις εξαναγκαστικές μεταφορές τεχνολογίας, όσο και για τις επιδοτήσεις βιομηχανιών.

Ο Τουσκ έκρινε εξάλλου πως το Πεκίνο γνωρίζει πώς να ανοίξει την κινεζική οικονομία και μπορεί να το πράξει εάν το επιθυμεί, στην τοποθέτηση που έκανε έχοντας πλάι του τόσο τον κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ, όσο και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.