ΚΟΣΜΟΣ

Κατηγόρησε για μία ακόμη μια φόρα τα «διεφθαρμένα ΜΜΕ»

Τραμπ: Δεν παραχώρησα τίποτα στον Πούτιν!

Εκ νέου διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι «δεν παραχώρησε τίποτα» στην ιδιωτική συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, υπεκφεύγοντας ωστόσο να μιλήσει για το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, καθώς Ρεπουμπλικάνοι και άλλοι επικριτές αμφισβητούν τη σύναψη οποιασδήποτε ενδεχόμενης συμφωνίας.

Σε συνέχεια της συνόδου κορυφής των δύο ηγετών στο Ελσίνκι, ο Τραμπ ανέφερε ότι συζήτησε με τον Πούτιν ένα φάσμα θεμάτων, όπως τις προσπάθειες για αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην Μέση Ανατολή και τις κυβερνοεπιθέσεις, αλλά δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια.

Ρώσοι αξιωματούχοι τόνισαν ότι ο Πούτιν έκανε συγκεκριμένες προτάσεις στον Τραμπ στην κατ' ιδίαν συνομιλία τους αναφορικά με τη σύρραξη στην Ουκρανία. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο επίσης τόνισε ότι συζήτησαν για τη συριακή κρίση.

Εντούτοις, ανώτατοι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών και μέλη του Κογκρέσου επισημαίνουν ότι δεν γνωρίζουν τι συζητήθηκε στη συνάντηση των δύο προέδρων και δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση.

«Δεν παραχώρησα ΤΙΠΟΤΕ, μόνο που μιλήσαμε για μελλοντικά οφέλη για τις δύο χώρες», δήλωσε σήμερα ο Τραμπ με tweet του, κατηγορώντας για ακόμη μια φόρα τα «διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης» για τις «ψευδείς ειδήσεις» αναφορικά με τη συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν.

Παρά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προσκάλεσε τον Πούτιν στην Ουάσινγκτον για μια δεύτερη συνάντηση αυτό το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.