ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Υπόθεση καραμπινάτης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Τζανακόπουλος: Η Τουρκία παίζει με τις ζωές των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών μας

Στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, αναφέρθηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η Τουρκία στην υπόθεση αυτή, που είναι υπόθεση καραμπινάτης παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φαίνεται ότι λειτουργεί με όρους που δεν είναι μέσα στα όρια», σημειώνοντας ότι ελπίζει να υπάρξει σύντομα μια μεταστροφή της Τουρκίας στο ζήτημα αυτό.

«Προφανώς το θέμα αυτό ο κ. Ερντογάν το χρησιμοποιεί για να διαπραγματευθεί για άλλα πράγματα κι αυτό είναι το απαράδεκτο, δεν είναι δυνατό να παίζουμε με ανθρώπινες ζωές στο παιχνίδι της διπλωματικής σύγκρουσης, διότι τότε είμαστε εκτός των ορίων και περνάμε σε ένα πεδίο αρκετά εχθρικό», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όπως συμπλήρωσε, «εμείς θα συνεχίσουμε να εξαντλούμε όλα τα μέσα της πολιτικής πίεσης, τις διπλωματικές και νομικές δυνατότητες, όμως όλα εξαρτώνται από την τουρκική Εισαγγελία, που στο σύστημα της χώρας είναι εξαρτώμενη από την τουρκική κυβέρνηση».

«Ο κ. Ερντογάν μετά τις εκλογές νιώθει αρκετά ασφαλής κι αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δύναται να υπάρξει μια χαλάρωση και νομίζω ότι η επιλογή που θα γίνει, θα είναι για μια αποκλιμάκωση των σχέσεων και εκεί είναι που μπορεί να τεθεί και το ζήτημα των δύο φυλακισμένων στρατιωτικών», κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.