ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Για γέλια και για κλάματα αυτά που κάνετε»

Βορίδης: Ομολογία ήττας η αλλαγή στάσης της κυβέρνησης για τις εκλογές

Η αλλαγή στάσης του Πάνου Σκουρλέτη όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και η αποδοχή της τροπολογίας των 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την σφοδρή από τη ΝΔ.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, στο νομοσχέδιο Κλεισθένης, Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την αλλαγή στάσης ως ομολογία ήττας και πανικού.

«Ομολογήσατε  την ήττα, την προεξοφλημένη ήττα, διότι η μετακίνηση του χρόνου των εκλογών γίνεται γιατί ξέρετε ότι όποια στιγμή και να γίνουν οι βουλευτικές θα χάσετε, άρα η απλή αναλογική και ο Κλεισθένης θα ακυρωθεί. Είναι για γέλια και για κλάματα αυτά που κάνετε, μας έλεγε “είναι δυνατόν να αφήσουμε να θολώσει το μήνυμα με την ταύτιση των ευρωεκλογών με τις αυτοδιοικητικές;” και τώρα είπε να μην το θολώσουμε με τις εθνικές και να το ξαναγυρίσουμε με τις ευρωεκλογές».

Ο κ. Βορίδης απέδωσε τον όλο  σχεδιασμό στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «αρχικά ο Τσίπρας σκέφτηκε να τις βάλω μαζί (αυτοδιοικητικές με τις εθνικές εκλογές) και να τους μπερδέψω, να τρέχουν οι δήμαρχοι με τα δικά τους και να μην ασχολούνται με τις εθνικές», όμως, «αυτό είχε ένα θέμα: φτάνεις μέχρι τις βουλευτικές εκλογές;». «Γιατί αν δεν φτάνεις έχεις τον κίνδυνο να αλλάξει η απλή αναλογική και τότε άκυρο το πλεονέκτημα. Χθες βράδυ ο κ. Τσίπρας το ξανασκέφθηκε σε πανικό ευρισκόμενος και σε διαταραχή».

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε πανικό: «Βρίσκεστε σε πανικό, σε αποδρομή, σε κατάρρευση, εργαλειοποιείτε την αυτοδιοίκηση και την χρησιμοποιείτε με απαράδεκτο τρόπο. Αρνούμαστε να συμπράξουμε σε αυτή την ιταμή τακτική. Είναι φαρσοκωμωδία».

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.