ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι καταγγέλλει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων

Ζάεφ: Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν βίαιες ενέργειες στην πΓΔΜ

Έλληνες επιχειρηματίες που διατηρούν σχέσεις με τη Ρωσία ξοδεύουν χρήματα για την υποδαύλιση της βίας στην πΓΔΜ, πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για το ονοματολογικό το φθινόπωρο, προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ υποστήριξε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στο Buzzfeed News.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το Buzzfeed, ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι η κυβέρνησή του έχει λάβει αναφορές ότι «έλληνες επιχειρηματίες» που είναι «διάκεινται θετικά προς τις ρωσικές θέσεις» πλήρωσαν σε πολίτες της πΓΔΜ χρηματικά ποσά από 13.000 δολάρια μέχρι και 21.000 προκειμένου να «προχωρήσουν σε πράξεις βίας» πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα που θα λάβει χώρα.

Διαβάστε το δημοσίευμα του Buzzfeed εδώ 

Ο Ζάεφ προχώρησε στους παραπάνω ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ της προηγούμενης εβδομάδας. Όπως αναφέρει το BuzzFeed News, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της πΓΔΜ δήλωσε ότι ζήτησε προσωπικά βοήθεια για το δημοψήφισμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ενόψει και της συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ζάεφ αρνήθηκε να κατονομάσει ποιος ήταν πίσω από τις πληρωμές, κάνοντας αναφορά σε μια εν εξελίξει έρευνα αλλά και στις ευαίσθητες διπλωματικές σχέσεις που περιβάλουν την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ. Όπως είπε, οι συγκεκριμένες πληρωμές έγιναν γνωστές στην Αστυνομία μετά την προσαγωγή πολλών συμμετεχόντων στις βίαιες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα τον Ιούνιο έξω από το κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά την πρόσκληση του ΝΑΤΟ πρoς την πΓΔΜ για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών η Ρωσία με ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ αντιτάχθηκε σε αυτή την προοπτική κάνοντας λόγο «για ένταξη με το ζόρι».

«Οι ρώσοι εκπρόσωποι που ήταν εδώ, καθώς και άλλοι από τη Μόσχα, δεν κρύβουν ότι είναι αντίθετοι με την ένταξή μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζάεφ. «Ένα μέρος αυτών συνδέεται και με μέσα μαζικής ενημέρωσης, μέρος αυτών ενθαρρύνει τους νέους να διαμαρτυρηθούν μπροστά στο κοινοβούλιο και να επιτεθούν σε αστυνομικούς ... Είναι πολύ προφανές».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.