ΚΟΣΜΟΣ

Λέει η δικηγόρος τους

Αγνοούνται δύο Τούρκοι πραξικοπηματίες από τις 20 Αυγούστου

Δύο από τους Τούρκους αξιωματούχους που είχαν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, λόγω της υποτιθέμενης εμπλοκής τους στο πραξικόπημα κατά του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αγνοούνται, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους.

Όπως αναφέρουν οι Times και αναπαράγει το τουρκικό μέσο Habertürk, σύμφωνα με τη δικηγόρο τους, Σταυρούλα Τομαρά, οι δύο αξιωματούχοι αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου.

Ο Halit Cetin και ο Fatih Arik, πέταξαν για την Ελλάδα από την μονάδα τους, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Οι άνδρες, που χαρακτηρίστηκαν «Νο1 δημόσιοι εχθροί» από την τουρκική κυβέρνηση, ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και έμειναν στη φυλακή για παράνομη είσοδο στην χώρα, επί 18 μήνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Σταυρούλα Τομαρά, την δικηγόρο τους, οι άνδρες εξαφανίστηκαν στις 20 Αυγούστου, την ημέρα που έληξε η εντολή κράτησής τους και μπορεί ίσως να γύρισαν στην Τουρκία, μέσω μίας ανταλλαγής κρατουμένων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η κυρία Τομαρά δήλωσε σε ελληνικό κανάλι: «Πήγα να τους πάρω και είχαν φύγει». «Αμφιβάλλω πραγματικά για το αν οι δύο κομάντο είναι στην Ελλάδα πια. Είτε έχουν μεταφερθεί σε μια τρίτη χώρα, είτε απελάθηκαν πίσω στην Τουρκία. Κανείς δεν έχει την εξουσία να μεταφέρει τους πελάτες μου σε οποιαδήποτε μυστική υπηρεσία. Θα έπρεπε να ελευθερωθούν».

Η Τομαρά ισχυρίστηκε επίσης πως οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν ανταλλαγεί με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που επέστρεψαν στην Ελλάδα στις 15 Αυγούστου μετά από πέντε μήνες κράτησης στην Τουρκία με την υποψία της κατασκοπείας.

Ισχυρίστηκε ότι οι πελάτες της ενδέχεται να έχουν απομακρυνθεί υπό παρόμοιες συνθήκες με τρεις από τους συντρόφους τους, που έφτασαν στην Ελλάδα με τον Cetin και τον Arik, αλλά γρήγορα εξαφανίστηκαν.

«Την ημέρα που οι τρεις συνελήφθησαν και ζήτησαν πολιτικό άσυλο μεταφέρθηκαν σε ένα τοπικό ξενοδοχείο» ανέφερε. «Τους σέρβιραν δείπνο και καθώς έτρωγαν, μια ομάδα Ελλήνων κομάντος με κουκούλες μπήκαν στο δωμάτιό τους, τους έδεσαν και τους επέστρεψαν στην Τουρκία».

Η κυρία Τομαρά ανέφερε επίσης ότι τα ίχνη των 8 Τούρκων αξιωματικών που έφτασαν με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, ήταν άγνωστα από την στιγμή που μεταφέρθηκαν από ένα στρατόπεδο στον Άγιο Ανδρέα, στα περίχωρα της Αθήνας.

Ο κ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, ανώτερος εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε πως η εντολή απελευθέρωσης των Cetin και Arik ήρθε την περασμένη εβδομάδα, αλλά οι δύο άνδρες «μεταφέρθηκαν αμέσως σε μυστική τοποθεσία μετά από αίτημα που υπέβαλαν στις αρχές για την προστασία τους». Αρνήθηκε επίσης, να σχολιάσει τους ισχυρισμούς της κας Τομαρά.

Ο λοχίας του ηλεκτρονικού πολέμου Fatih Arik, κι ο αρχιλοχίας Πεζικού Halit Cetin, με καταγωγή από την Ξάνθη, υπηρετούσαν στο επίλεκτο σώμα των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μπορντό μπερελί. Δηλαδή σε αυτό, που κατά το αποτυχημένο πραξικόπημα του '17, είχε αναλάβει να εκτελέσει στη Μαρμαρίδα τον πρόεδρο Ερντογάν. Μετά την Ορεστιάδα, όπου είχαν παραδοθεί, είχαν μεταφερθεί στο Μεταγωγών στη Θεσσαλονίκη.

Τους τελευταίους μήνες κρατούνται στην Αμυγδαλέζα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. === VIVA LA REVOLUTION HASTA LA VICTORIA SIEMBRE !!!
    === ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗ
    ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!
    === ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΠΕΥΦΗΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΓΚΑΝΗΤΑ ΜΑΣ…..ΓΡΗΓΟΡΑ
    ΣΤΑ ΣΑΝΑ…………….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.