ΕΛΛΑΔΑ

Μπάχαλο

Ανάγκασαν τον Γιώργο Κατσαρό να ακυρώσει συναυλία στην Κέρκυρα μία μέρα πριν τη διεξαγωγή της

Το κατάφερε και αυτό η απίστευτη Ελληνική γραφειοκρατία, ανάγκασε τον Κερκυραίο μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κατσαρό, να ακυρώσει την μεγάλη συναυλία που προγραμμάτιζε με την Φιλαρμονική Μάντζαρος, να πραγματοποιηθεί μπροστά από τον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, στην Κέρκυρα.

Αρχικά υπήρχε το πρόβλημα που είχε ανακύψει με τους αρχαιοφύλακες, κάτι που απασχολούσε όλους τους αρχαιολογικούς και μουσειακούς χώρους της χώρας και έθετε προβλήματα, λόγω των υπερωριών, στην πραγματοποίηση συναυλιών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η συναυλία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, αλλά στις 26 Ιουλίου η βραβευμένη Φιλαρμονική Μάντζαρος, μια από τις πιο ιστορικές Φιλαρμονικές της χώρας, λαμβάνει ένα έγγραφο από τη Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ότι «Εγκρίνουμε το αίτημα της Φιλαρμονικής Εταιρείας «ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ» για την συναυλία στις 27 Ιουλίου, όμως όχι στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, αλλά στη Β πλευρά του Παλαιού Φρουρίου, στον χώρο που φιλοξενούνταν παλιά το «Ήχος και Φώς».

Δηλαδή μία μέρα πριν την πραγματοποίηση της συναυλίας, έρχεται έγγραφο με το οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού και η αρμόδια Διεύθυνση εγκρίνει το αίτημα διεξαγωγής της συναυλίας, αλλά όχι στον προκαθορισμένο χώρο που είχε ζητηθεί, αλλά σε έναν χώρο σαφώς πιο μικρό, που δεν χωρούσε το εύρος των συντελεστών της συναυλίας.

Και προφανώς, μία μέρα πριν δεν μπορούσε να αλλάξει ο προγραμματισμός που είχε γίνει για τον συγκεκριμένο χώρο, που είχε αιτηθεί η Φιλαρμονική Μάντζαρος. Έτσι ακυρώθηκε η συναυλία για φέτος, με την ευχή να πραγματοποιηθεί του χρόνου.

Αυτής της αντιμετώπισης έτυχε ένας καλλιτέχνης και δημιουργός του διαμετρήματος του Γιώργου Κατσαρού, ζωντανή ιστορία της Ελληνικής μουσικής σκηνής και του Ελληνικού κινηματογράφου και η ιστορική Φιλαρμονική Μάντζαρος, με διεθνείς βραβεύσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.